65+ – Oppfriskingskurs en kjempegod idé!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

FW bak rattet

Kjøre bil er jo noe vi kan; de aller fleste av oss til og med mye bedre enn gjennomsnittet! Sånn sett burde jo alt være i orden, ikke minst for oss ”godt voksne”, som jo har kjørt lengre enn de fleste andre.

”Godt voksen” er forresten et artig uttrykk; antyder det en viss overmodenhet?? Eller rett og slett at vi er litt voksnere enn folk som er yngre enn oss? Har vi, på en måte krøpet inn i VSOP-klassifikasjon, og er i ferd med å kvalifisere oss for XO-klassen??

Hvorom allting er; det var dette med god voksenhet og bilkjøring… Sist jeg så på statistikken, var det langt yngre aldersgrupper som dominerte ulykkestallene, så der har vi ikke veldig mye å skamme oss over. Men dessverre skjer det tid om annen ”dumme” tildragelser der eldre mennesker er involvert, og der den indirekte årsaken kanskje er en litt for ”snill” fastlege som har latt nåde gå for rett enda et år…

Ingen tvil om at reaksjonsevnen svekkes med årene. Det gjør også synet, motorikken og en del andre egenskaper som har betydning for trygg bilkjøring.

Og så har vi selvsagt hatt 40-50 år på oss til å innarbeide dårlige vaner skikkelig godt!

Men fortvil ikke: I dag er det hjelp å få, og jeg kan bare anbefale 65+ gjenoppfriskingskurs på det beste. Jeg vet at noen holder seg unna slike tilbud av frykt for å miste førerkortet. Glem det – førerkortet blir med deg ut etter kurset, og samtidig får du med en nyttig oppdatering på endringer i trafikkregler og trafikkbilde – ny kunnskap som kan gjøre turene bak rattet enda sikrere og hyggeligere i tiden som følger. Og kanskje fikk man en aldri så liten aha-opplevelse i forhold til egne kjørevaner – for eksempel i de vanskelige rundkjøringene?

Uansett er en slik oppfrisking svært nyttig, ikke minst for alle som kjører lite og dermed lett blir mer ”ratt-rustne” enn folk som fortsatt bruker bilen mye. Har man ellers med seg en god porsjon ydmykhet i forhold til andres erfaringer og kunnskaper, kan 65+ aldri bli feil.

Selv er jeg nærmest overpriviligert på området, og får min dose 65+ hver eneste sommer, på guttetur i et trespann der de to øvrige deltakerne (guttunger på nærmere 40 og 50) begge er kjørelærere. Kanskje bør jeg heller kalle det overdose – med en kjørelærer i passasjersetet foran, og en i baksetet, får jeg en fortløpende oppdatering på både det ene og det andre langt utover noe kjøreskolepensum! Min takknemlighet kjenner ingen grenser!

Så foreløpig er jeg selv godt dekket når det gjelder 65+. Men for alle dere andre, som ikke er så ”heldige” å ha egne instruktører tilgjengelig: Meld dere på, og få en god – og meget nyttig – opplevelse!

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com