Bensin- og dieselbiler vil dominere lenge ennå

Mercedes-Benz GLC 250d 4MATIC, CITRINBRAUN MAGNO, Offroad Line Exterieur Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC, CITRINE BROWN MAGNO, Offroad Line, exterior
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Giganten Bosch, som er en spydspiss på forskning både på elektromobilitet og forbrenningsmotorteknologi, mener at bensin- og dieseldrevne biler vil dominere lenge ennå. I 2025 mener Bosch at det vil bli produsert rundt 4,5 bensin- og dieselbiler for hver elbil eller hybrid som produseres. Det vil være ca. 85 millioner bensin- og dieselbiler produsert dette året; 20 millioner el- og hybridbiler, sier Bosch.

Dette står i sterk kontrast til de mest ekstreme elbil-tilhengerne i Norge, som spår at det her til lands ikke vil bli solgt bensin- og dieselbiler i det hele tatt i 2025…

Det tyske Bosch-konsernet har lenge vært i fremste rekke på å forme endringene i mobilitet, og jobber i stor bredde. Bare i jakten på et gjennombrudd for elektromobilitet investerer Bosch nærmere 4 milliarder euro årlig. Det meste av dette beløpet går til batteriforskning og –utvikling.

Forskningen for alle typer drivlinjer er nå samlet i en ny divisjon – Powertrain Solutions. Her skal videreutvikling av forbrenningsmotorteknologi, bensin og diesel, gå side om side med utvikling av elektromobilitet. Den nye divisjonen har 88 000 medarbeidere i 25 land over hele verden, noe som bekrefter veldig tydelig at Bosch mener alvor.

På verdensbasis er Bosch den eneste klassiske leverandøren til bilindustrien som både forsker i nåværende og fremtidig celleteknologi. Virksomheten har allerede realisert mer enn 30 elektromobilitetsrelaterte prosjekter med internasjonale bilprodusenter.

Powertrain Solutions skal fokusere på tre kjernesegmenter: Personbiler og lastebiler med forbrenningsmotorer, hybriddrivlinjer og elbiler, og ser blant annet et stort vekstpotensial i elektromobilitet og nyttekjøretøyer. Når det gjelder personbiler med forbrenningsmotorer, vil Bosch primært konsentrere seg om å forbedre effektiviteten.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com