Bensinstasjonen er død – leve restaurant med bensinpumpe!

Meksikansk på Cirkle-K
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Hiv på deg sombrero’n og rull inn til Statoil – nei, Circle K heter det jo nå – og spis meksikansk; det er det siste i en utvikling som jeg tror har gått fortere enn mange hadde sett for seg! Det er lenge siden en bensinstasjon var nettopp det; et sted for fylling av drivstoff, enklere bilservice, litt kioskvarer og kanskje hot dogs (eller varme pølser, som vi kalte det den gangen…).

Jeg har selv for kort tid siden opplevd å bli spurt av en ansatt på en bensinstasjon hva som skulle fylles(!) på når bilen trengte olje (en kunde måtte ha hjelp) – og enda verre: Hvor skulle den fylles; ”er det i dette plastrøret med en spraydyse på toppen???”

For så ille er det faktisk blitt. Et minimum av peiling på bil og bilprodukter er erstattet med ren mat-pushing. Jeg sier ikke at dette er den entydige regelen, men det er dessverre ikke langt mellom unntakene…

Det siste på området er altså Circle K-satsingen på meksikansk mat. (Jeg skal la være å spørre hva som er galt med norsk mat…) Vi kan vel slå fast at det dermed er tatt enda et skritt mot en status som restaurant med bensinpumper!

Jeg tviler ikke på at Circle Ks meksikanske mat er aldeles fortreffelig, jeg liker selv mye fra den kanten, så Circle K kan nok lykkes med dette. Og taco liker jo alle…

Vi får vite at ”Dette følger en klar samfunnstrend, folk ønsker å bruke mindre tid på enkelte av dagens måltider og spiser mer mens de er på farten. Men kravene til hurtigmaten øker, vi ønsker kvalitet, vi ønsker valgfrihet, vi ønsker ærlig, sunn, fersk mat.”

Alle disse ønskene tar Circle K mål av seg til å levere på. Da er det et stykke vei igjen, i alle fall når vi ser på hva som i hovedsak selges av mat på dagens bensinstasjoner. Jeg vil ikke krangle på verken ærlighet eller fersk mat, men sunn???

Henvisningen til ”de nye spisestedene på Gardermoen” som åpenbart vurderes som gode eksempler på oppgraderte hurtigmattilbud, er vel heller ikke det mest treffende? Jeg husker hvordan disse spisestedene kom ut av VGs store test for en tid siden. Og reiser dessuten en del med fly selv, med egenerfaringer som er svært blandet på kvalitet, men til gjengjeld entydig på pris: Rådyrt!

Circle K kan selvfølgelig med all rett hevde at det er en villet utvikling vi opplever – bensinstasjonene justerer sitt produkttilbud etter kundenes ønsker og preferanser. Da må det antagelig bli som det blir i en tid da ingen ting kan være lettvint nok eller gå fort nok…

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com