Mye bil for pengene? Det er Opel, det!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn
2016 Opel Astra Sports Tourer
2016 Opel Astra Sports Tourer

Jeg har nettopp vært med på internasjonal lansering av nye Opel Astra stasjonsvogn i Portugal, i den vakre Douro-dalen. Landskapet gjorde inntrykk, men enda sterkere inntrykk gjorde prisene på den nye modellen. Astra Sports Tourer er rett og slett sensasjonelt priset, og ligger milevidt under tilsvarende motoriserte konkurrenter med samme utstyrsnivå.

Man skal også lete lenge for å finne noen som faktisk matcher Opelens utstyrsomfang i Premium-utgave, der bilen byr på detaljer som varme i baksetene, ventilasjon i forsetene, massasjefunksjon i førersetet, forlenger på sitteputen foran, elektrisk åpning av bakluke med fotsensor, filholderassistent som korrigerer aktivt i rattet, lukeparkeringsassistent med blindsonevarsling, og LED Matrix hovedlys, som må være noe av det beste av lysutstyr på markedet i dag.

2016 Opel Astra Sports Tourer
2016 Opel Astra Sports Tourer

Alt dette kommer på toppen av en allerede omfangsrik utstyrspakke, med regnsensor, nøkkelløs tenning, navigasjonssystem, DAB+ radio, el. tilleggsvarmer både ved bensin- og dieselmotor, bakkestartassistent og ellers alt som hører til også på sikkerhetssiden.

Opel er ikke snaue på motorsiden heller. Størst volum venter importøren av den nye 1,4 liter 150 hk bensinmotoren med automatgir, som er på veien for under 330 000 kroner i Premium-utgave. Enda større prisfordel mot konkurrentene har for øvrig en ny 136 hk dieselmotor til samme pris. Spennende er dessuten en ny 160 hk diesel, som vi fikk prøve i Portugal, og som virkelig hadde mye ”trøkk”.

2016 Opel Astra Sports Tourer
2016 Opel Astra Sports Tourer

4,70 m lang og 1,81 m bred har Opel Astra Sports Tourer håndterbare og kompakte ytre mål. Bagasjerom på 540 liter skulle dessuten rekke for de fleste.

Blir dette modellen som for alvor setter Opel på kartet igjen? Etter en periode i ”skyggenes dal” trenger det tradisjonsrike merket en ny vår, og hos forhandlerne er troen på nye Astra sterk. Ekstra optimisme gir Opels intensive lanseringsprogram de nærmeste få årene, der nyhetene bokstavelig talt ser ut til å stå i kø.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com