Bilvalg etter størrelse på hanskerommet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Valg av bil

Ja, det påstår i alle fall forsikringsselskapet If, etter at analysebyrået YouGov har gjort en spørreundersøkelse for dem om hva folk vektlegger mest ved valg av bil. Her ble 857 personer over hele landet spurt om saken, og selv om det ikke gjaldt mange, så er altså størrelsen på hanskerommet veldig viktig for noen (2 prosent); for noen få andre betyr det mest med fint dashbord (7 prosent) – eller at musikkanlegget kan spille fet musikk (12 prosent).

Mindre overraskende funn i undersøkelsen er at menn legger større vekt på motorstyrke og ytelser enn kvinner, at folk over 55 år er mer opptatt av drivstofforbruk enn yngre mennesker, og at jo bedre inntekten er, jo høyere er kravene til komfort.

Aller viktigst ved bilvalg er pris/prisklasse (69 prosent), trafikksikkerhet (56 prosent), kjøreopplevelse/kjørekomfort (53 prosent) og type drivstoff og forbruk (49 prosent).

Svært viktig er også kilometerstand, årsmodell, service/bruktbilverdi/garantier og størrelsen på bagasjerommet.

Noe mer overraskende synes jeg det er at mindre enn en av fire legger stor vekt på bilens utseende, praktiske detaljer i hverdagen, eller at bilen er lett å manøvrere. Spesielt viktig ser det heller ikke ut til at sterk nok motor/hestekrefter er (26 prosent).

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com