Ny BMW 4-serie Coupé: Rekkesekser, mildhybrid og firehjulsdrift

P90387886_highRes_the-new-bmw-4-series
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Med BMW er det for tiden slik at den ene lekre nyheten avløser den andre. Nå nærmer det seg lansering for en ny BMW 4-serie Coupé, som ble vist som konsept på bilutstillingen i Frankfurt i fjor høst. Nå gjenstår bare finpussen før produksjonsstart.

For tiden gjør BMW-ingeniørene de siste justeringene på understellet på veiene rundt München. Før dette har prototyper av nykommeren vært grundig testet under forskjellige forhold. Det har gått fra nordisk vinter rundt Arjeplog i svensk Lappland til BMWs testsenter i sørfranske Miramas. På den velkjente racingbanen Nürburgring har bilene selvsagt også vært.

BMW 4-serie med egen identitet

Sammenlignet med siste generasjon BMW 3-serie Sedan, er helt nye BMW 4-serie Coupé 57 mm lavere. Dette medfører at tyngdepunktet flyttes 21 mm nærmere asfalten. På bakakselen er sporvidden 23 millimeter bredere. Det betyr at helt nye BMW 4-serie Coupé har en egen identitet, og at det er mer enn de to dørene som skiller den fra BMW 3-serie Sedan.

Også eksteriørdesignen, som fortsatt er kamuflert for publikum, vil gjøre det enklere enn noen gang å skille 4-serien fra 3-serien.

Krefter nok

Spydspissen ved lansering blir BMW M440i xDrive Coupé. Under panseret sitter det da en rekkesekser på 374 hk. Den er igjen koblet sammen med et 48V mild-hybridsystem og et ekstra batteri. Mild-hybridsystemet bidrar både til mer effektivitet og ekstra krefter.

8 kW/11 hk ekstra blir tilgjengelig ved rask akselerasjon og andre sprintøvelser. Kreftene finner veien til asfalten gjennom en 8-trinns automatgirkasse og xDrive firehjulsdrift.

– Den nye generasjonen BMW 4-serie vil by på et bredt spekter av ulike modeller. To kommende ikoner er helelektriske BMW i4 og råskinnet BMW M4, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Mer informasjon blir tilgjengelig når helt nye BMW 4-serie snart får sin offisielle premiere.

Les også: BMW 330e xDrive Touring: Lekker, ladbar og med firehjulsdrift

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com