BMW Concept 8-serien tar coupé til et nytt nivå

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn
Opel_Grandland_2017

– Takk for at noen bygger slike biler, var brutterns spontane reaksjon da jeg viste ham bildene av den nye BMW Concept 8-serien. Det er en forståelig tilbakemelding på en design som gjør begrepet ”lekker” til en fattig beskrivelse.

Concept 8-serien ble avduket nylig under årets Concorso d’Eleganza Villa d’Este ved Comosjøen i Italia.

BMW Concept 8 Series

– BMW Concept 8-serie er fremtid, fortid, form og følelser i skjønn forening. Som konseptbilen antyder, kan vi forvente oss ypperste kjøreglede, eleganse og moderne luksus når vi lanserer helt nye BMW 8-serie neste år. Den blir selve essensen av en BMW coupé, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Den eksklusive bilmessen ved Comosjøen blir gjerne omtalt som en skjønnhetsmesse for verdens mest luksuriøse biler, med hyppige og bemerkelsesverdige innslag fra BMW. Og fra alle andre som forsyner spesielt krevende (og spesielt velstående) kunder med biler.

– Avdukingen av BMW Concept 8-serie markerer et historisk comeback for BMW’s flaggskipserie fra 90-tallet. Siden den gang har 8-tallet vært et symbol på det ypperste BMW kan tilby innen sportslighet og eksklusivitet. Nylanseringen av 8-serien blir starten på den største modelloffensiven i BMWs historie, forteller Tegneby.

Han legger til at BMW Concept 8-serie er utviklet med respekt for BMWs tradisjonelle, distinkte design.

– Samtidig viser den også nye ideer og stilistiske tilnærminger til hvordan en BMW kan se ut i fremtiden. Blant annet er nyregrillen plassert nærmere bakken og sprer seg bredt utover fronten. Og nye, smale laserlykter styrker bilens sportslige uttrykk.

Kombinasjonen av bare noen få skarpe linjer, og store rene overflater, vitner om en eksepsjonelt dynamisk kjøreopplevelse. Den elegante taklinjen og de muskuløse hjulbuene er umiskjennelige elementer for coupédesignen. Baklysene strekker seg fra hver sin side og mot midten bak, og danner til slutt en L-form på hver side.

Interiøret er utformet for å skjerpe førerens fokus på kjøreoppgavene. Alle overflater og linjer peker fremover og skaper en tett og lukket følelse, slik man forventer i en sportsbil. Digital og analog betjening møtes i moderne forening, omgitt av skinn, alumminum og karbon.

Det er med andre ord mange gode grunner til å glede seg til 2018 allerede nå, avslutter Marius Tegneby.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com