Bruk blinklys, for svingende!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Bruk blinklys

I går fikk jeg en melding fra Wenche, som lurte på om ikke også jeg hadde lagt merke til norske bilisters åpenbare motvilje mot å bruke blinklys; og om ikke dette var noe å ta tak i?

Jo, Wenche, dette har ikke gått meg hus forbi. Jeg kan med hånden på hjertet si at det går ikke en dag uten at jeg irriterer meg både gul og grønn over slurvete og likegyldige medbilister som ikke gidder å informere oss andre om hvilke hensikter de har med hensyn til å svinge av veien, skifte fil osv.

Verst er det når vedkommende skal svinge av til venstre, og åpenbart mener at dette må da vi som kommer både bakfra og imot selv forstå? Kan da umulig være nødvendig å slite på eget blinklys for en slik bagatell??

Eller kanskje er de likevel verst, de som skvetter frem og tilbake mellom venstre og høyre fil på motorveien uten å signalisere noe som helst før manøveren gjennomføres – gjerne helt opp mot bagasjerommet på det som da blir forankjørende bil?

Jeg kan sikkert finne frem flere verstingalternativer fra min ferdsel på veier og gater, men siden jeg tror dette er et fenomen alle kjenner godt til, får hver i sær velge hva man synes er verst…

Det merkelige er jo at alle disse bilistene som mener blinklyset er helt unødvendig, faktisk har gjennomgått kjøreopplæring og avlagt førerprøve en gang i livet (noen faktisk også flere ganger, av ymse årsaker). Brukte dere ikke blinklys da heller??

Jeg lurer også på hva som får bilføreren foran meg til å være skråsikker på at jeg vet nøyaktig hvor vedkommende har tenkt seg – hvor han skal svinge til venstre, hvor han skal svinge til høyre – eller hvor han plutselig smetter inn på en bensinstasjon? Ja, det kan godt være en hun også, for likestillingens skyld. Det blir ikke noe riktigere av den grunn.

Å dømme etter det man ser i norsk trafikk, så skulle man tro at de fleste biler leveres uten blinklys, og at bileieren ikke har sett seg råd til dette luksuriøse og kostbare ekstrautstyret…

Eller er det kanskje slik at man tror bilen eksploderer dersom man beveger hendelen på venstre side av rattstammen opp- eller nedover??

Og dessverre blir det vel neppe bedre før politiet begynner å slå ned på fenomenet med fete forelegg.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com