Har bruk av blinklys gått helt av moten?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Bruk blinklys

Fra en gammel kollega har jeg fått gjenoppfrisket noe som også er et av mine største irritasjonsmomenter i trafikken: Manglende bruk av blinklys!

For moro skyld kikket jeg nylig nærmere på denne saken ved den største rundkjøringen i Drammen, på Brakerøya. Det er jo ganske nedslående at i løpet av 4-5 minutter var det mindre enn 20 prosent som overhodet brukte blinklys – og enda litt færre som brukte det riktig! Dette er slurv, og det er farlig slurv. Dessverre ser jeg det samme også i gate- og veikryss, ved filskifte på motorvei og ved forbikjøringer – bruk av blinklys er stadig vekk oftere unntaket enn regelen.

Man kan gjøre seg mange tanker om årsaken til at tilstanden er som den er, for under kjøreopplæringen har nok alle blitt innprentet hvor viktig blinklyset er. Er det så enkelt som at folk bare gir blaffen??

Jeg bringer gjerne også videre min kollegas meninger om saken:

”Bruk av blinklys ser ut til å ha gått fullstendig av moten!

Er det vår digitale hverdag, hvor alle sitter opptatt med telefon, nettbrett eller PC, og ikke lenger føler behov for medmenneskelig kommunikasjon som har medvirket til dette?

Det å unnlate å fortelle dine medtrafikanter hvor du skal i et veikryss eller i en rundkjøring; eller ved bytte av fil, er egentlig totalt egoistisk og hensynsløst!

Hvor mange bilskader og unødvendig irritasjon dette fører til, tør jeg ikke engang å tenke på. Det ser heller ikke ut til at trafikkmyndighetene er særlig opptatt av dette.

Har mange ganger hatt lyst til å kjøre etter en slik person som konsekvent gir f… i bruken av blinklys inntil han/hun stopper. Rive opp døra, brekke av blinklysbryteren og kaste den! “Hva skal du med denne!! Du bruker den jo ikke likevel!!”.

Det blir selvsagt med tanken,” skriver min absolutt ikke-voldelige kollega.

Og jeg deler hans syn fullt ut!

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com