Frank Williksen
Mobil +47 922 61 064

Bilgal journalist som interesserer seg for alt med hjul og motor.

Les mer om meg

Bruktbilsvindel blir vanskeligere!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Tips en venn

C4 C

Et velkjent mareritt for bruktbilkunder er juks med kilometerstanden. Jeg har selv en gang opplevd i praksis hva den slags lureri kan få av konsekvenser, ikke minst av økonomisk art. For meg skjedde det dessuten på en tid da forbrukerbeskyttelsen var svært fraværende i forhold til nå for tiden.

Jeg var et lett offer den gangen; ung og grønn og lite kompetent til å se om en bil virkelig hadde gått hundre tusen kilometer – eller kanskje tre hundre tusen?

Dette har vært en av de mest populære måtene å lure bruktbilkunder på helt frem til nå, men nå har Statens vegvesen tatt tak i problemstillingen, og gjør det mulig å sjekke kjørelengdehistorikk på bruktbiler du måtte være interessert i på hjemmesiden vegvesen.no

Det er tallene som registreres ved EU-kontrollen – eller PKK, som det egentlig heter – som nå blir gjort offentlig tilgjengelig på nettet. I vegvesenet er man sikre på at dette vil være til stor hjelp når man er i tvil, og at det vil virke avskrekkende på bruktbilselgere som gjerne ville ha prøvd seg med en spansk en på dette området!

Tallene som nå gjøres tilgjengelig er kilometerstand ved EU-kontroller utført etter 1. januar 1997, så det er med andre ord et omfattende materiale man kan tilby. Kilometerstand vil også bli tilgjengelig i Statens vegvesens app ”Bil og henger”.

Selv om vegvesenet presiserer at de ikke kan garantere at rapporteringen i et hvert tilfelle er korrekt, er dette et supert initiativ for tryggere bruktbilhandel.

Og skulle du likevel gå fem på, finnes jo alltids Forbrukerrådet…

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com