Bruktbilsvindel blir vanskeligere!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

C4 C

Et velkjent mareritt for bruktbilkunder er juks med kilometerstanden. Jeg har selv en gang opplevd i praksis hva den slags lureri kan få av konsekvenser, ikke minst av økonomisk art. For meg skjedde det dessuten på en tid da forbrukerbeskyttelsen var svært fraværende i forhold til nå for tiden.

Jeg var et lett offer den gangen; ung og grønn og lite kompetent til å se om en bil virkelig hadde gått hundre tusen kilometer – eller kanskje tre hundre tusen?

Dette har vært en av de mest populære måtene å lure bruktbilkunder på helt frem til nå, men nå har Statens vegvesen tatt tak i problemstillingen, og gjør det mulig å sjekke kjørelengdehistorikk på bruktbiler du måtte være interessert i på hjemmesiden vegvesen.no

Det er tallene som registreres ved EU-kontrollen – eller PKK, som det egentlig heter – som nå blir gjort offentlig tilgjengelig på nettet. I vegvesenet er man sikre på at dette vil være til stor hjelp når man er i tvil, og at det vil virke avskrekkende på bruktbilselgere som gjerne ville ha prøvd seg med en spansk en på dette området!

Tallene som nå gjøres tilgjengelig er kilometerstand ved EU-kontroller utført etter 1. januar 1997, så det er med andre ord et omfattende materiale man kan tilby. Kilometerstand vil også bli tilgjengelig i Statens vegvesens app ”Bil og henger”.

Selv om vegvesenet presiserer at de ikke kan garantere at rapporteringen i et hvert tilfelle er korrekt, er dette et supert initiativ for tryggere bruktbilhandel.

Og skulle du likevel gå fem på, finnes jo alltids Forbrukerrådet…

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com