El-satsing hos Kia: Skal ha 11 el-modeller før 2025

Kia e-Soul
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

El-satsing er et viktig stikkord hos Kia for tiden. At det koreanske merket er en foroverlent bilprodusent, har de gitt flere prov på. Det kommer også tydelig til syne i «Plan S». Her blir det skissert et offensivt skifte fra fokus på kjøretøy med forbrenningsmotor til elbiler og elektrifisering.

– Det er veldig spennende at Kia nå skal satse så tungt på elbiler fremover. Allerede neste år får vi en ny elektrisk crossover med lang rekkevidde. Det blir en bil som vil passet det norske markedet meget godt, fastslår Irene Solstad, direktør for Kia i Bertel O. Steen.

I første kvartal økte Kias salg av elbiler med 75 prosent fra fjorårets 6.811 biler. Dermed sto nullutslippsbiler for 6 prosent av Kias salg i Europa, en økning fra 2,9 prosent i 2019.

Irene Solstad, direktør for Kia i Bertel O. Steen, har forventninger til el-satsingen fremover.

Crossover først

– Det er kombinasjonen av lang rekkevidde, bra design og mye utstyr til en fornuftig pris som har gjort elbilene våre populære, sier Solstad videre.

Fabrikkens annonserte el-satsing innebærer at innen 2025 vil Kia lansere 11 elbiler globalt i ulike segmenter. Dette omfatter ikke minst SUVer og flerbruksbiler. Den første bilen som bygges på en ny og dedikert elbilplattform lanseres altså neste år. Denne crossoveren får en rekkevidde på mer enn 500 kilometer, og hurtiglading skal kunne gå på 20 minutter.

Flere varianter av hver modell

– Alle nye modeller som lanseres, vil ha en variasjon av elektrifisert drivlinje; mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid eller helelektrisk. Mange av de nye elbilene vil bli lansert i Europa. Vi har hatt stadig økende salg av e-Niro og e-Soul, og neste generasjon elbiler vil sette enda mer fart på salgsøkningen, sier Emilio Herrera, Chief Operating Officer for Kia Motors i Europa.

Elbilene som kommer på den nye plattformen vil ha sitt eget design, og – ifølge Kia – en ny brukeropplevelse som gjør dem enda enklere i bruk. For å tilpasse bilene til ulike kundegrupper og behov, kommer elbilene med 400V eler 800V system.

Mange kan klare seg med 400V, som blir en rimeligere løsning. 800V blir en klar forbedring for dem som ofte kjører lengre turer, på grunn av raskere hurtiglading.

Innen 2026 er Kias salgsmål 500.000 elbiler globalt, og at 20 prosent av salget i Europa skal være elbiler.

Les også: Kia e-Soul – doblet rekkevidde og snill på forbruk

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com