Feil på bilen? Bruk ALLTID godkjent verksted!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

etterkontroll-ulovlig-verksted

Det hagler med ”knalltilbud” på bilreparasjoner og service for tiden. Dessverre er mange av dem veldig lite verdt, og jeg har bare ett godt råd å gi: Bruk ALLTID godkjent bilverksted! Og ja, du kan være uheldig da også – men sjansene til å nå frem med en klage og få rettet opp det som ble feil er ulike mye større enn om du har valgt et ulovlig verksted.

Det er ingen mangel på aktører som bare er ute etter pengene dine, og som er lite nøye med hvordan de går frem. Det viser en

storkontroll for en tid siden der både vegvesenet, politiet, Arbeidstilsynet og Toll- og Skatteetaten deltok. Her ble 89 av i alt rundt 300 ulovlige verksteder sjekket. Det sier en god del at hele 51 ble anmeldt for ulovlig drift, og det ble skrevet 24 tilsynsrapporter, ifølge Jon Molnes, som leder vegvesenets nye krimenhet.

Vegnett utgir for øvrig et interessant nyhetsbrev for alle som vil vite mer om veier og trafikk.

Et resultat av aksjonen var at en rekke biler ble innkalt for etterkontroll, for å fastslå om bilene var mangelfullt reparert og om de var trafikksikre nok. Det var ikke alltid tilfelle, og når mangler ble funnet ble bileieren bedt om å få disse utbedret på godkjent verksted. Da blir fort den ”billige” reparasjonen dyr!

– Bremser som er reparert feil, og en opprevet airbag som bare var rullet opp og festet med stropper er eksempler på livsfarlige ”reparasjoner”, ifølge Molnes. Han klør seg også i hodet over foreldre som bruker 3000 kroner på et barnesete, men som i neste øyeblikk lar ufaglærte reparere bilen for å spare noen hundrelapper.

– De risikerer både egne og andres liv og helse, og er med på å støtte kriminelle som undergraver seriøsiteten til en hel bransje, sier han, og legger til at dette også dreier seg om arbeidslivskriminalitet og sosial dumping, svart økonomi, tyvegods og ulovlig opphold.

Norges Bilbransjeforbund regner for øvrig med at svart verkstedarbeid utgjør en verdi på rundt tre milliarder hvert år. Og det er neppe hardt tatt i…

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com