En av fem betaler for mye for bilforsikringen sin!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Er du en av de mange som betaler høyere premie enn nødvendig for bilforsikringen din? If, som er en av landets største på bilforsikring har funnet ut av omkring 20 prosent av kundene deres betaler mer enn de behøver. Disse kunne ha spart et pent beløp ved å justere årlig kjørelengde ned til rett nivå.

Som eksempel bruker If en gjennomsnittskunde med en fire år gammel VW Golf, som kunne fått redusert årlig premie med 800 – 1100 kroner, eller 10-12 prosent lavere totalpremie. Eksempelet er en 50 år gammel sjåfør, bosatt i en norsk by og med full bonus. Den som har dyrere bil eller lavere bonus vil få enda større besparelse.

Det er ikke tvil om at mange kunne spare flere tusenlapper årlig på bilforsikringen, dersom den avtalte årlige kjørelengden er en del høyere enn det du faktisk kjører i løpet av året.

Det er jo slik at jo mer man kjører, jo høyere blir risikoen for at noe som betinger forsikringserstatning kan skje. Tilsvarende blir risikoen lavere med lavere kjørelengde. Hos If regner man 12 000 kilometer årlig som et ”greit valg for en familiebil som er ”normalt” mye i bruk” – både til daglig småkjøring og en og annen langtur. Personlig synes jeg dette er i underkant, og at 15 000 – 16 000 km årlig er mer riktig for svært mange.

At en liten nr. 2-bil – eller annen bil som bare brukes til småkjøring – ofte ikke går stort over 8000 kilometer, er det lettere å være enig i.

Uansett er det sikkert lurt å ta en ekstra titt på kilometerstand i forhold til avtalt årlig kjørelengde, folkens!

Ha et riktig godt bilår!

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com