Fem gode tips for høstklar bil

Sjekk lufttrykket om høsten
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Høsten nærmer seg, med kjøligere og våtere vær. Bladene faller av, og det blir mer og mer fristende å holde seg innendørs. Studier har vist at folks aktivitetsnivå dempes i vinterhalvåret, familien holder seg hjemme og bilen står mer parkert.

Når de drar ut på tur, må den stakkars bilen tåle drastiske temperatursvingninger og krevende forhold. Mange er proaktive til denne forandringen, og forbereder bilene sine for de kalde månedene som kommer. Dette er smart, fordi det forlenger bilens levetid. Hva kan du så gjøre for å forberede bilen på en kaldere årstid?

DETTE BØR DU SJEKKE:

Bremsene

Våte og glatte veier venter deg om ikke alt for lenge, og gode og funksjonsdyktige bremser er helt avgjørende for sikkerheten for deg og bilen. Å få gjort en rutineservice på bremsesystemet er noe folk flest ikke behøver å gjøre mer enn en gang i året, og da kan høsten være et ideelt tidspunkt. Be mekanikeren sjekke hele systemet – bremsevæske, skiver, klosser, calipere, tromler og bremsebelegg slik at du er klar for krevende kjøreforhold. http://kjopebremser.no/

Dekkene

 

Gode dekk er like viktig som gode bremser. Dekktrykk stiger og synker med skiftende temperaturer året rundt. Derfor er det viktig å ha en trykkmåler for hånden slik at du kan måle lufttrykket i dekkene etter hvert som de varme månedene toner ut. Når kaldere vær kommer, og gjennom hele vinterhalvåret, bør du sjekke lufttrykket minst en gang månedlig. At dekkene har tilstrekkelig mønsterdybde er også veldig viktig, foruten å sjekke regelmessig for mekaniske, ytre skader eller ujevn slitasje. http://www.felger-shop.no

Varme og ventilasjon

Vinteren kan være en slitsom tid med kulde og snø, og ingen ting er mer irriterende enn å sitte i en bil der varmeanlegget ikke gjør jobben på en kald vinterdag. Derfor bør du få sjekket bilens air conditioning/klimaanlegg for å sikre at både varme og kjøling fungerer som det skal.

Skift vinduspusserblader

Is og snø kan være tøft for frontruten, og du bør skifte til nye vinduspusserblader som takler påkjenningene som kommer. Vinduspusserblader bør faktisk skiftes et par ganger i året, så nå kan du sørge for én av disse to gangene, og være godt forberedt når du trenger gode vinduspussere som mest. Gamle og slitte blader har svært liten effekt på fukt på frontruten (frossen eller ikke), og gjør lite for å bedre sikten din!

Batteriet

Batterier har gjerne en levetid på 4-5 år, og kan svikte uten forvarsel. Med dette i bakhodet, er det alltid en god idé å sjekke batteriet når de kalde månedene nærmer seg med mer belastning og større krav til godt batteri.

Sjekk ladingen, og rengjør alle kontakter for korrosjon og smuss som kan forkorte batteriets levetid. Er batteriet mer enn tre år gammelt, kan det være en god idé å skifte det ut før vinteren kommer for å sikre deg mot å bli stående fast med defekt batteri i kulda.

Enkle tips

Dette er ikke noen omfattende liste, men fem vedlikeholdstips som hjelper deg og bilen til tryggere kjøring gjennom den kalde årstiden. Samtidig er de et nyttig bidrag for å forlenge bilens levetid.

(Sponset innlegg)

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com