Femdørs Audi-coupé som kjører fra det meste!

Dynamic photo,
Colour: Sonoma Green Metallic
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Tips en venn

Audi er ofte synonymt med høye ytelser, og når RS er med i typebetegnelsen får man virkelig det ypperste fabrikken har å by på i så måte.

Audi RS 5 Sportback er nå lansert i en versjon laget for det amerikanske markedet, og ambisjonen er at modellen skal ta resten av verden med storm, i følge Michael-Julius Renz, toppsjef for Audi Sport GmbH.

450 hk

Bilen er ventet klar for det amerikanske markedet i andre halvår i år – og vil uten tvil vær en fristende sak også her på berget når den melder seg:
– Interessen i det norske markedet rundt våre S- og RS-modeller er historisk god, og henger sammen med en rekke nye og mer effektive modeller i Audi Sport-porteføljen vår.

Vi forventer stor interesse rundt RS 5 Sportback straks den blir tilgjengelig her, sier Øyvind Rognlien Skovli, kommunikasjonssjef for Audi i Norge.

Eksteriørdesignet i Audi RS 5 Sportbackhar udiskutabelt vakre linjer som er lett gjenkjennelig fra tidligere Audi-coupéer. Ytelsene leveres av en 2.9 TFSI V6 twin turbo-motor med 450 hk og et dreiemoment på robuste 600 Nm.

Tettbygd plugg

De kraftige hjulbuene drar linjer tilbake til Ur-Quattro og Audis rikholdige satsing på motorsport. Og innvendig er det plass til fem personer i Audis nyeste RS.
Fronten preges av den brede single-frame-grillen, kraftige luftinntak og en frontspoiler i matt aluminium med quattro-logo.

Bilen får 19-tommers felger som standard på det amerikanske markedet, men med mulighet for 20 tommer. Det går mye reisebagasje i et bagasjerom på 480 liter, eller 1300 liter med baksetene slått ned. Bilen veier 1840 kg, så det er en tettbygd «plugg» vi har med å gjøre!.

Noe utenom det vanlige

Bilen har permanent quattro firehjulstrekk-system. Kraften fra den råsterke motoren distribueres 40:60 mellom akslene, noe som skal sikre at de dynamiske egenskapene har best mulig feste og sikkerhet.

Audis drive select dynamic handling-system er standard i bilen, og legger til rette for personlig tilpasning under ulike kjøreforhold.
At Audi RS 5 Sportback er noe utenom det vanlige, understrekes av flere detaljer – som RS Sport-seter med spesielle sømmer i kontrastfarge, et RS-multifunksjons skinnratt med flat bunn, og RS-logoen på blant annet setene og rattet.

Bilens virtual cockpit har også et eget informasjonsdisplay for RS-modeller.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com