Femdørs Audi-coupé som kjører fra det meste!

Dynamic photo,
Colour: Sonoma Green Metallic
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Audi er ofte synonymt med høye ytelser, og når RS er med i typebetegnelsen får man virkelig det ypperste fabrikken har å by på i så måte.

Audi RS 5 Sportback er nå lansert i en versjon laget for det amerikanske markedet, og ambisjonen er at modellen skal ta resten av verden med storm, i følge Michael-Julius Renz, toppsjef for Audi Sport GmbH.

450 hk

Bilen er ventet klar for det amerikanske markedet i andre halvår i år – og vil uten tvil vær en fristende sak også her på berget når den melder seg:
– Interessen i det norske markedet rundt våre S- og RS-modeller er historisk god, og henger sammen med en rekke nye og mer effektive modeller i Audi Sport-porteføljen vår.

Vi forventer stor interesse rundt RS 5 Sportback straks den blir tilgjengelig her, sier Øyvind Rognlien Skovli, kommunikasjonssjef for Audi i Norge.

Eksteriørdesignet i Audi RS 5 Sportbackhar udiskutabelt vakre linjer som er lett gjenkjennelig fra tidligere Audi-coupéer. Ytelsene leveres av en 2.9 TFSI V6 twin turbo-motor med 450 hk og et dreiemoment på robuste 600 Nm.

Tettbygd plugg

De kraftige hjulbuene drar linjer tilbake til Ur-Quattro og Audis rikholdige satsing på motorsport. Og innvendig er det plass til fem personer i Audis nyeste RS.
Fronten preges av den brede single-frame-grillen, kraftige luftinntak og en frontspoiler i matt aluminium med quattro-logo.

Bilen får 19-tommers felger som standard på det amerikanske markedet, men med mulighet for 20 tommer. Det går mye reisebagasje i et bagasjerom på 480 liter, eller 1300 liter med baksetene slått ned. Bilen veier 1840 kg, så det er en tettbygd «plugg» vi har med å gjøre!.

Noe utenom det vanlige

Bilen har permanent quattro firehjulstrekk-system. Kraften fra den råsterke motoren distribueres 40:60 mellom akslene, noe som skal sikre at de dynamiske egenskapene har best mulig feste og sikkerhet.

Audis drive select dynamic handling-system er standard i bilen, og legger til rette for personlig tilpasning under ulike kjøreforhold.
At Audi RS 5 Sportback er noe utenom det vanlige, understrekes av flere detaljer – som RS Sport-seter med spesielle sømmer i kontrastfarge, et RS-multifunksjons skinnratt med flat bunn, og RS-logoen på blant annet setene og rattet.

Bilens virtual cockpit har også et eget informasjonsdisplay for RS-modeller.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com