Femte generasjon Audi A4: Større og mer for pengene

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Audi A4 1

Femte generasjon av suksessmodellen Audi A4 blir å se hos norske forhandlere i neste måned. Salget er allerede i gang, og kontraktsbunken vokser raskt – med priser som starter på 347 500 kroner.

 

Ikke mange biler vil rulle ut med den prislappen, men den antyder like fullt at det er mulig å få en relativt velutstyrt A4 med en spenstig bensinmotor på 150 hk til en mer fornuftig pris enn før.

På øverste hylle troner A4 2,0 TFSI 252 hk Avant quattro S tronic Sport med en prislapp på 640 900 kroner. Mest eksklusive diesel er 3,0 TDI 218 hk Avant quattro S tronic Sport til 584 000 kroner.

Avant-utgaver av rimeligste modell kommer ikke før i mars 2016. Sedan, eller limousine, som er Audis betegnelse, er imidlertid tilgjengelig fra lanseringen av også av prislederen.

Interesserte kan ellers også velge bensinmotor med 190 eller 252 hk, eller dieselmotorer med 150 hk, 190 eller 218 hk.

I lanseringsfasen blir det tilbudt en rekke forskjellige utstyrspakker til spesielt gunstige priser.

Felles for alle modeller er at det nå er mer utstyr inkludert enn i tilsvarende utgående modell, og spesielt to av quattro-modellene er også billigere enn tilsvarende motoriserte modeller på dagens modell. Nykommeren gir altså mer bil for pengene enn forgjengeren.

Nye A4 har ellers teknikk og innovasjoner som tidligere var forbeholdt de større Audi-modellene. At den er litt større enn forgjengeren, kommer innvendig plass til gode.

Til alle motoriseringer tilbyr Audi en nyutviklet S tronic automatgirkasse. Flere versjoner blir tilbudt med quattro permanent firehjulsdrift. Flere motorvarianter og drivlinjer vil komme i tillegg i tiden fremover.

For første gang blir Audi A4 nå levert i to ulike versjoner, der Sport-utgaven skiller seg ut med blant annet spesielle designelementer på eksteriøret, og sportsseter i skinn som standard utstyr.

Xenon Plus med LED kjørelys, DAB+, bluetooth og nødbremsfunksjon hører med til standardutstyret på alle utgaver. Som vanlig er mulighetene for individuelle tilpasninger utstyrsmessig meget store – også tilkobling med Apple CarPlay eller Google Android Auto.

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com