De fleste frykter å kjøre i mørket

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

De fleste europeiske bilister er redde for å kjøre i mørket, viser en spørreundersøkelse Ford har fått gjennomført i Tyskland, Frankrike, Spania, Italia og Storbritannia. Av drøyt 5000 besvarelser fra bilførere, sier 81 prosent at de er redde når de kjører i mørket. Reddest er kvinner, med 87 prosent.

En stor stressfaktor er frykten for å kjøre på en fotgjenger langs mørke veier, men synsopplevelsen skremmer også: Over halvparten svarer at de blir stresset av dårlig nattesyn.

Jeg kjenner meg igjen i dette selv også – mørkekjøring er en helt annen sak nå enn det var for 20-30 år siden. Marerittet er selvsagt om man er så uheldig å kjøre på noen, og dessverre er den risikoen til stede – alt for mange ferdes til fots langs mørke veier her i landet uten noen form for refleks.

Alle vet jo hvor usynlig en mørkkledd person uten refleks er, sammenlignet med en med synlige refleksbrikker, refleksbånd – eller, aller best, refleksvest.

Synet svekkes jo med årene for oss alle, om enn i varierende grad, og noe av det jeg har lagt best merke til for egen del, er nettopp hvor mye dårligere jeg ser ved mørkekjøring enn i yngre år.

Jeg vet dessverre at ganske mange tøyer grensene for optikerbesøk og synsprøve i en veldig misforstått fornektelse av en naturlig og uunngåelig aldringsprosess. Ta synet på alvor – det er for sent den dagen synssvekkelsen har ført til en ulykke!

Ford benytter henvisningen til undersøkelsen til å fortelle om sitt eget nyutviklede system for fotgjengergjenkjenning. Dette henter informasjon fra en radar i frontstøtfangeren og et kamera øverst i frontruten. En database med forskjellige figurer hjelper systemet å skjelne mellom trær, veiskilt og mennesker. Systemet er i stand til å se fotgjengere også når det er dårlig lys, og kommer først i nye Fiesta som lanseres i sommer.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com