Hondas hydrogenmodell klarer 700 km

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn
Global debut of Honda’s all new FCV vehicle
Global debut of Honda’s all new FCV vehicle

Honda slår med det første følge med Hyundai og Toyota med sin hydrogendrevne brenselcellemodell FCV. Bilen ble vist produksjonsklar under bilutstillingen Tokyo for kort tid siden, og vil til å begynne med være tilgjengelig i begrenset antall – i likhet med Hyundais ix35 FCEV og Toyota Mirai.

Hondaen har ikke det samme futuristiske designet som Mirai, men har særpreg nok til å være synlig i trafikken som et fremtidsrettet alternativ. Honda har likevel valgt bort de mest dramatiske og plasskrevende linjene til fordel for brukervennlighet, plass og funksjonalitet. Bilen er derfor en fullverdig, rommelig femseter, og Hondas smarte løsning er at alle drivlinjekomponenter er kompakte nok til å få plass i det tradisjonelle motorrommet foran. Dermed stjeles ikke unødvendig plass fra bagasje og passasjerer.

Rekkevidden oppgis foreløpig til ca 700 kilometer på en tank, og effekten er 134 hk. Honda lover dessuten det fikse trikset at bilen skal kunne forsyne leiligheten din med nødstrøm ved strømbrudd! Den kan produsere opptil 9kW på en gang, og det skulle dekke mange funksjoner i et gjennomsnittshjem.

Salgsstart i Japan er satt til mars 2016. I USA vil bilen sannsynligvis bare bli tilbudt i California, som er eneste stat som foreløpig har nødvendig infrastruktur for hydrogen.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com