Høst-nyhet som vil vinne nye venner for Peugeot

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

PEUGEOT 3008 1

Bilen på bildet over er en nyhet mange har ventet på – en ny generasjon av Peugeots meget praktiske og brukervennlige crossover-modell 3008, som opprinnelig ble lansert i 2009. Jeg hadde selv en slik bil av første generasjon i drøyt et par år, og innrømmer gjerne at dette var en bil jeg tenker tilbake på med udelt glede.

3008 var svært praktisk og fleksibel i bruk, den rommet mye mer enn det så ut til fra utsiden – og den hadde en førerplass og et interiør som kunne måle seg med atskillig dyrere bilmodeller.

Og så er jeg vel enig med dem som mente at den hadde et temmelig spesielt og sært ytre, men som jeg sa også da: Jeg sitter faktisk inne i bilen når jeg bruker den, og hva folk på utsiden måtte mene om hvordan den ser ut, bryr meg like lite som eggprisene i San Marino…

Nå, med den nye generasjonen, bortfaller helt klart også de negative kommentarene om bilens ytre design. Nykommeren, som skal presenteres på bilutstillingen i Paris til høsten (ja, jeg skal dit, jeg også), har fått et utseende som nok nå heller vil pådra seg rosende kommentarer – den ser rett og slett lekker ut.

At den har blitt enda litt større med enda litt bedre innvendig plass, er som det skal være. Bagasjerommet er nå på gode 520 liter, og når baksetene legges ned får man helt flatt gulv – en hyggelig fordel.

Bilen går rett inn i et markedssegment som vokser raskt, og den gjør det med masse gode forutsetninger for å bli en populær aktør. Den har høyden for bekvem inn- og utstigning, den ser ut til å ha bra siktforhold, og lysutrustningen er sikkert enda bedre enn på forgjengeren (og det var glimrende kjørelys på den også, i alle fall modellen jeg hadde).

Motormessig tror jeg de fleste også blir fornøyd. Her er det bensinmotorer med 130 eller 165 hk, diesel med 100, 120, 150 eller 180 hk – og automatgir er tilgjengelig på de fleste versjonene.

PEUGEOT 3008 2

Også 3008 får nå Peugeots spesielle og mye roste i-Cockpit med høyt plasserte instrumenter på en 12,3 tommer høyoppløst skjerm med flere alternative visningsmuligheter. Midt på dashbordet er det dessuten en 8-tommers berøringsskjerm med samme teknologi som moderne smarttelefoner og nettbrett.

Både MirrorLink, Android Auto og Apple Carplay er tilgjengelig i nye 3008, noe som betyr at også intelligent stemmestyring som Android S-Voice og Apples Siri er på plass.

Ved bykjøring vil føreren kunne få velkommen hjelp av Visio Park, som er 360 graders visning av bilen. Ellers er det vel nok å tilføye at nye Peugeot 3008 har alt som hører til av avanserte førerstøttesystemer på plass.

Og kjøregleden, den påstår Peugeot fortsatt er med – minst like mye som før…

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com