God idé: Dobler kjøregodtgjørelsen med elektronisk kjørebok!

Ledermann 6-kopi
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Nils Ledermann er svært godt fornøyd med Autogear: – Ikke en eneste liten tur går tapt lenger fordi man glemte å føre kjørebok med det samme, fastslår han.

At det lønner seg å gå over til elektronisk kjørebok, bekreftet Nesodden-mannen Nils Ledermann da jeg snakket med ham nylig. Han har brukt Autogear på all kjøring – både i yrke og privat – det siste trekvart året, og har en entydig positiv opplevelse å fortelle om:

– Løsningen er funksjonell og enkel å bruke. Viktigst av alt er det at jeg så langt har doblet kjøregodtgjørelsen i forhold til manuell føring av kjørebok på papir, sier han.

– Hvordan kan forskjellen bli så stor?

– Dette viser mest av alt hvor lett det er å glemme og føre opp en liten tur i ny og ne. Med Autogear blir absolutt alt registrert, inkludert eksakte utlegg til bompenger, og dermed ”mister” man ikke lenger inntekter på grunn av forglemmelser, sier Ledermann videre.

VANSKELIG Å HOLDE OVERSIKT

– Jeg tror alle som driver med oppsøkende virksomhet vil kjenne seg igjen i at det er nesten helt umulig å ha full oversikt over alle steder man har vært til enhver tid uten å ha gode hjelpemidler.

For egen del opplevde i alle fall jeg at det var vanskelig å holde oversikten.

Den første kontakten min med Autogear var da jeg prøvde gratisversjonen ved å laste ned og fylle ut Excel-ark. Dette ble i praksis likevel ikke noe enklere.

GODT FORNØYD MED AUTOGEAR

– Jeg hadde tenkt på elektronisk kjørebok en tid, og det var egentlig litt tilfeldig at jeg endte med å velge Autogear.

Det er jeg godt fornøyd med nå: Jeg så raskt at månedsprisen for bruken er raskt inntjent – bare én kort tur glemt utgjør lett mer enn månedsbeløpet.

Nils Ledermann (51) er ingeniør, og jobber for tiden mest med inneklima og ventilasjon, med hjemmekontor på Nesoddtangen som ”base”.

Bilen er en Peugeot Partner varebil med automatgir som han har hatt et års tid, og er veldig godt fornøyd med.

– Jeg kjører ikke veldig mye, men det svinger en del – og når jeg har oppdrag langt unna blir det selvsagt mange kilometer av det.

SPARER BÅDE TID OG BEKYMRINGER

– Og nå gjør Autogear jobben for deg med å registrere kjøringen?

– Ja, og det er veldig godt fornøyd med. Jeg sparer både tid og bekymringer ved å bruke dette systemet. Noe av det beste er at de dataene jeg får ut er så komplette – her får jeg full oversikt med alt jeg trenger for å skrive en korrekt kjøreregning.

Samtidig vet jeg at alle turer er dokumentert til enhver tid, ikke minst viktig er det at Autogear fanger opp også alle småturer.

BRUKERVENNLIG

– Er Autogear brukervennlig?

– Ja, det vil jeg absolutt si. Det er enkelt å få de utskriftene man skal ha, og det er enkelt å skille mellom yrkeskjøring og private turer.

– Noen gode råd til andre som vurderer Autogear?

– Jeg anbefaler at man tar seg tid til å sette seg inn i de valgmulighetene man har, slik at man gjør det riktig helt fra starten. Dette kan for eksempel gjelde hvor lange stopp systemet skal akseptere før ny tur påbegynnes.

Etter hvert som myndighetene blir vant til å få elektroniske kjørebøker, tror jeg det bare er et spørsmål om tid når håndskrevne kjørelister rett og slett blir forbudt.

Valget burde uansett være lett for alle, når man ser hva et slikt elektronisk system gir tilbake, slutter Nils Ledermann.

 

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com