Idiotkjøring i veiarbeidsområder!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Veiarbedi og fartsgrenser

Å jobbe med veiarbeid er langt mer risikosport enn det skulle ha vært. Tanketomme bilister skal ha skylden for dette. Med suveren forakt for nedsatte fartsgrenser feier de gjennom veiarbeidsområder i 80 – 90 km/t; om ikke enda mer. Selv om skiltene sier 50 km/t, og det arbeider folk langs veikanten og tett inntil veien.

Veiarbeidere jeg har snakket med, er veldig tydelige på at de ”i hvert fall ikke tør å jobbe med ryggen mot kjørebanen, det er jo livsfarlig.”

Et ferskt eksempel for min del, er arbeidene som foregår i det ene løpet av Fosskolltunnelen i Lieråsen ved Drammen. Her er det skiltet ned hastighet – først til 70 km/t, og nærmere veiarbeidsområdet blir det 50 km/t. Jeg kjører her ganske ofte, og kan garantere at de gangene jeg har passert, har det kanskje vært 2-3 av 10 biler som i det minste har vært i nærheten av den skiltede fartsgrensen. Resten har passert over grensen til førerkortbeslag med til dels god margin!

Hva er det som feiler alle som bare feier gjennom uten en gang å bremse nevneverdig? Er man blind, bør man jo uansett ikke kjøre – og er det så enkelt som at man bare gir blaffen, så bør man strengt tatt heller ikke kjøre bil.

Eller kanskje noen av de raske sjåførene selv kunne tenke seg å jobbe under slike forhold; inntil en kjørebane der bilene suser forbi langt over tillatt hastighet?

Skjerp dere!!

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com