Ikoniske Land Rover runder 70 år – nå kan du bli med på feiringen!

LAND ROVER_LINE IN THE SNOW_12
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Tips en venn

Intet mindre enn 70 år har gått siden Land Rover debuterte med sin ikoniske arbeidshest Defender på bilutstillingen i Amsterdam i 1948. På samme dato i år, 30. april, skal World Land Rover Day feires.

Den feiringen ble kunngjort på bildet øverst, med unik snøkunst på La Plagne i de franske Alpene – 2700 meter over havet, og signert snøkunstneren Simon Beck. Defender-profilen vil sikkert de fleste kjenne igjen.

For å lage denne Defender-utgaven i stor høyde gikk Beck 20.894 skritt og 16,5 km.

– Min form for snøkunst krever utholdenhet, nøyaktighet og styrke – og alle disse attributtene deler jeg med Defender. Dens ikoniske form er så enkel og gjenkjennbar over hele verden; dette må være det mest gjenkjennbare kunststykket jeg noensinne har laget, sier han selv.

Det unike bildet er en hyllest til det øyeblikket da teknisk direktør i Rover, Maurice Wilks, tegnet den første skissen av den originale Land Rover i sanden i Red Wharf Bay, og deretter la frem ideen for sin bror Spencer, Rovers administrerende direktør.

Den fremtidsrettede design-skissen ble kalt «Land Rover», konturen av det som vi nå kjenner som Defender.

– Land Rover er et ikonisk varemerke og konturen til Defender kjenner du igjen med en gang. Det å nå milepælen 70 år er helt spesielt, og vi vil markere det med en feiring som er i tråd med Land Rovers «Above and Beyond» ånd, og som hedrer menneskene bak verdens beste SUV, sierJaguar Land Rovers CEO, Prof. Dr. Ralf Speth.

Land Rover inviterer nå fans til å delta i feiringen i en online sending på World Land Rover Day. Den starter med menneskene som bidro til å skape verdens mest populære firehjulstrekker og Land Rovers nyskapende teknologi, fra opprinnelsen av Series Land Rover og Defender, til introduksjonen av Range Rover i 1970, og Discovery i 1989.

World Land Rover Day feires altså 30. april. For å se sendingen og delta i feiringen kan du gå til www.youtube.com/landroverkl. 20.00 BST og bruke #LandRover70Years.

I 2015 gjenskapte Land Rover konturen i sanden i Red Wharf Bay, for å markere det siste året med produksjon av Defender. Du finner mer informasjon om dette her: https://media.landrover.com/en-gb/news/2015/01/land-rover-launches-year-defender-celebrations-giant-1km-sand-drawing-and-trio-limited

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com