iX3: BMWs første el-SUV kommer til høsten

P90390872
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Det er en velkjent og populær modell som dukker opp som elbil når BMW lanserer sin iX3 til høsten. X3 blir dermed den første BMW-modellen som blir å få både med bensin- eller dieselmotor, som ladbar hybrid og som ren elbil. Strategien er å tilby et bredt utvalg av modellvarianter som er tilpasset ulike behov omkring i verden. Et eksempel på BMWs internasjonalisering i så måte, er at X3 også produseres både i USA og Sør-Afrika i tillegg til Tyskland og Kina.

Her avslører Åsmund en av årets store nyheter – på Lillehammer

Elbilen BMW iX3 starter det serieproduksjon av på BMW Brilliance-fabrikken i Shenyang i Kina. BMW Brilliance er et joint venture-selskap som har en årlig produksjonskapasitet på 450.000 biler. Hittil har selskapet vært mest kjent for å produsere de lange utgavene av BMW 3- og 5-serie for det kinesiske markedet. Mye av BMWs forskning og utvikling skjer også her.

I Shenyang vil iX3 bli produsert på samme produksjonslinje som andre X3-modeller, noe som vil gi høy effektivitet og fleksibilitet i produksjonen. Siden sommeren i fjor er det produsert mer enn 200 førproduksjonsbiler til videre testing og utvikling før sereproduksjon kan startes.

BMW iX3 ble vist første gang som konseptbil i 2018. Sist vinter fikk prototypen testet seg grundig under arktiske forhold i Arjeplog i svensk Lappland, for øvrig sammen med prototypene til i4 og iNext.

BMW iX3 får et batteri på 74 kWh, noe som i følge fabrikken vil gi en rekkevidde på over 440 km WLTP. Dette er nok til å være fullt på høyde med de viktigste konkurrentene.

Flere detaljer eller tekniske data har jeg ikke ennå, så det får komme når offisiell lansering nærmer seg.

Nå ble det enda litt vanskeligere å velge SUV

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com