Jakten på DEN BESTE SENIORBILEN!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

BMW utvendig

Den beste seniorbilen, finnes den?

For å få svar på spørsmålet har Vi over 60 testet et stort utvalg biler vi – og importørene – mener treffer behov, krav og også forventninger til en god bil for aldersgruppen 60+ best mulig.

Det er ofte lurt å starte med begynnelsen. Og begynnelsen er her hva som er kriteriene for en god seniorbil. Flere egenskaper utpeker seg naturlig:

– Høyde.

God høyde letter inn- og utstigning og gjør samtidig sikten bedre. Til det siste hører også store vinduer rundt om. SUV-modeller, crossover og flerbruksbiler kjennetegnes alle av god høyde.

– Godt lys.

Synet svekkes med årene, og gjør ikke minst mørkekjøring langt mer krevende. Derfor er godt hovedlys en viktig forutsetning for trygg og trivelig kjøring. Vi mener at minstekravet til virkelig godt kjørelys i dag, er såkalt bi-xenon, som betyr xenon på både nær- og fjernlys.

BMW skjerm ryggekamera

– Automatgir.

Automatgir betyr for de aller fleste bedre flyt i kjøringen, og bedre oppmerksomhet på hva som skjer utenfor bilen – det er én viktig funksjon mindre å bruke oppmerksomheten på.

– Firehjulsdrift.

Vi er sikkert mange som mener at vi klarer oss utmerket med drift på to hjul de aller fleste steder her i landet. Men du trenger ikke vinterkjøring til hytte på fjellet for å glede deg over firehjulsdrift – slike systemer gir ikke bare generelt bedre fremkommelighet, men økt stabilitet også på sommerføre.

– Gode seter.

BMW 4

Noen skrøpeligheter melder seg gjerne med årene, og spesielt de av oss som strir litt med ryggen vil ha stort utbytte av seter av høy kvalitet.

For å finne et mest mulig representativt utvalg, spurte vi de forskjellige bilimportørene hvilke modeller de respektive selger mest av til kundegruppen 60+. Samtidig spurte vi mange i aldersgruppen om deres preferanser ved valg av bil. Utvalget ble 17 ulike modeller av like mange merker.

Det kan sikkert være enkeltmodeller du savner, og når det gjelder for eksempel kjente merker som Audi og Opel, så befinner disse seg i et modellskifte for de mest aktuelle modellene. Det samme gjelder Renault, som har ny Scénic på beddingen.

Et team på tre bilglade og meget bilinteresserte herrer sto for prøvekjøring og vurdering av de enkelte bilene: Pensjonistene Roger Fagerli, Bærum, og Ove Henriksen, Hurum, i tillegg til Vi over 60’s bilmedarbeider Frank Williksen.

Bilene ble vurdert på en rekke punkter med spesiell vekt på gode senior-egenskaper, slik det vil fremgå av tabellen.

Alle biler ble kjørt av alle både i det vi kaller småkjøring, og på litt lengre turer.

Hovedkonklusjonen er at det i dag finnes utrolig mange bra seniorbiler, og av dem vi testet er det ingen som kan kalles ”dårlig”.

Men én må vinne, vanligvis, og i vårt tilfelle ble det tysk seier: Da alle disipliner var summert, sto BMW 220d xDrive alene igjen helt på toppen av listen.

Her er testlagets oppsummering:

BMW 220d xDrive Gran Tourer 190 hk diesel:

Pris fra: 352 700

Pris, testbil: 664 760

Sluttsum: 549 poeng

Scoret høyest av alle i testen. 7-seter med gode seter også helt bakerst, og lengdeveis justerbart baksete. Flott automatgir og meget godt og brukervennlig infotainmentsystem. Supert head-up display. Forskjellige kjøreoppsett gir fleksibel kjøremåte. Virker trygg. En meget oversiktlig og letthåndtert bil med supre langturegenskaper!

I tiden fremover skal jeg fortelle mer om flere av bilene vi testet – også om hvilke som overrasket mest positivt.

Ove Henriksen 1 kopi

Ove Henriksen, Hurum, var med i testpanelet.

Roger Fagerli 2 kopi

Roger Fagerli, Bærum, var med i testpanelet.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com