Ja, er det ikke kjempeoverraskende – SNØ i Norge!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

vinterstart-kopi

Også i år ”kom snøen som julekvelden på kjerringa”, ifølge en etternøler i dekkskiftkø i går. Stort dummere kan det vel ikke sies, etter at det kraftige snøfallet har vært varslet i alle medier i en drøy ukes tid – og vi er godt inne i vinteren!

Her har det med andre ord vært tid nok for alle, og det som gjør det ekstra dumt, er jo at alle som bruker piggfrie vinterdekk har all verdens mulighet til å legge om fra sommerdekkene i VELDIG god tid!

Men nei da, en hard kjerne av etternølere holder standhaftig ut helt til snøen faktisk faller. Da kaster man seg inn i kjempekøer for å få lagt om, og melder veldig overrasket – som nevnt – at ”snøen kom som julekvelden på kjerringa”. Men vi skriver faktisk begynnelsen av november, og vi er i Norge. Det er helt vanlig med snøfall på denne tiden, og mange ganger enda tidligere.

Resultatet kjenner vi jo alle godt fra årvisse repriser: Uansvarlige bilister som tar sjansen på å kjøre på sommerdekk får problemer – bulking og utforkjøring blir resultatet for alt for mange.

Dette utløser igjen nye, store problemer: Forsikringsselskapene avkorter erstatning på grunn av uaktsomhet – og politiet beslaglegger stadig oftere førerkortet til sommerdekk-bilistene på glatta. Fete forelegg hører selvsagt også med. Helt riktig, og førerkort-beslag er kanskje det eneste som svir nok til å virke oppdragende…

Og apropos dumme uttalelser knyttet til kraftige snøfall: Det er jo ganske morsomt når forskjellige medier melder at det var ”det glatte føret som var årsak til ulykken”. Det var jo ikke det, årsaken var derimot at bilen ikke var godt nok skodd for forholdene – og at føreren ikke avpasset farten etter vær- og føreforhold…

Lykke til på vinterføret!

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com