Det knaser fortsatt i piggdekk – og det kan bli dyrt!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Piggdekk kan bli dyrt

I Sør-Norge kjører du ulovlig hvis du fortsatt ikke har fått av piggdekkene. Unntaket er dersom du har slike vinterforhold at du kan påberope deg at piggdekk er nødvendig for sikkerhetens skyld.

Med bare veier og god temperatur lurer imidlertid boten like om hjørnet – og det kan bli dyrt: Påtreffes du som ”ulovlig” piggdekkjører (av politi som i disse dager er spesielt oppmerksomme på dette!), er prisen 1000 kroner i bot pr piggdekk!

Det er det vel, strengt tatt, ikke verdt? Så har du ikke lagt om ennå, sørg for å få det unna fortest mulig! Unntaket er om du bor i vår nordligste landsdel – da kan piggdekkene lovlig sitte på enda en tid; frem til 1. mai.

Piggdekk på bar asfalt er absolutt ikke noe sjakktrekk sikkerhetsmessig, og særlig gunstige for veislitasje er de heller ikke.

Alle som kjører på piggfrie vinterdekk kan ta det litt mer med ro, og unngå de verste omleggingskøene – for disse vinterdekkene eksisterer det ingen fast dato for omlegging. Men også disse må skiftes ut med gode sommerdekk. Som navnet tilsier, er også dette vinterdekk, med enkelte klare svakheter på sommerføre.

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com