Kortbetaling ute er fint – om det funker…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

IMG_0168

I en verden der det meste snart er uberørt av menneskehånd, i den forstand at vi selv må ta alle nødvendige grep – selvbetjening, skanning i kassa og betaling med kort – er det selvsagt helt rimelig at dette også må gjelde på bensinstasjoner.

Først fyller vi tanken, så betaler vi selv på pumpa. Skjønt betaler, ja – det er slett ikke alltid noen problemfri prosedyre. For egen del begrenser erfaringen seg hovedsakelig til Shell-stasjoner (mest takket være Trumf), og den erfaringen er ikke udelt god.

Gang på gang har jeg opplevd at kort har blitt avvist, uansett hvor bra det fungerte før og etter tankfyllingen. Noen ganger har det endt med henvisning til å betale inne, og den kvitteringen man trenger må man også ofte inn for å få, antagelig fordi det ikke er papir i printeren på pumpa.

Jeg vet ikke hvor bra tilsvarende systemer fungerer hos andre aktører, men har hørt nyss om at det ikke er helt problemfritt der heller.

Jeg har full forståelse for at man ønsker kortbetaling på pumpa, med godkjenning før tankingen begynner – folk som stikker av uten å betale for bensin eller diesel koster bensinstasjonene store beløp hvert eneste år, og da blir kortbetaling med forhåndsgodkjenning et glimrende verktøy.

For oss kunder er det imidlertid fint om utstyret kan ha en noe større driftssikkerhet enn det ser ut til i dag! Det må ikke bli sånn annen hver gang, som med svensken som ba en kamerat sjekke utenfra om blinklyset virket, og fikk grei rapport: ”Funkar, funkar inte, funkar…”

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com