La bare godkjente verksteder jobbe på bilen din!

Bruk godkjente bilverksteder
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Jeg legger ikke skjul på min overraskelse over at så mange som 6 av 10 bileiere ikke er i stand til å identifisere et godkjent verksted. Hver femte bileier vet ikke en gang at bilverksteder i Norge må være godkjent, og like mange synes det er greit å reparere bilen svart i sin omgangskrets. Bare 2 prosent tar bryet med å sjekke Statens vegvesens oversikt over godkjente verksteder.

Det er en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Statens vegvesen, Norges Bilbransjeforbund, NAF og Mitt anbud som avdekker opplysningene ovenfor. Undersøkelsen er ledd i en større kampanje for å redusere svart og uautorisert arbeid innen verkstedbransjen, noe som har problematiske dimensjoner i dag. Bilbransjeforeningen anslår for sin del at svart verkstedarbeid utgjør en verdi på rundt 3 milliarder hvert år. Og ganske mange mener at dette ikke er hardt tatt i!

Avdelingsdirektør Jon Molnes i Statens vegvesen er skuffet, men ikke overrasket over hva undersøkelsen viser:

– Jeg tror ikke folk nødvendigvis vet helt hva det er de er med på å støtte når de gjør dette. De er med på å støtte kriminelle. Ikke-godkjent verksteddrift er gjerne knyttet til flere ulovlige forhold, som skatteunndragelser og utnyttelse av de som jobber der. I tillegg går det selvfølgelig ut over de godkjente verkstedene som driver seriøst, sier Molnes.

Han understreker at kunden heller ikke har de samme klagemulighetene om man reparerer bilen svart:

Bildet: Et skikkelig skrekkeksempel fra kontroller for kort tid siden!

 

– Mange reparerer nok svart fordi det virker billigere. Men om jobben er utført dårlig, risikerer man å måtte betale dobbelt for omarbeide.

Vi synes det er synd at bare 2 prosent oppgir at de er innom nettsidene våre for å forsikre seg om at verkstedet er godkjent. Dette er det eneste stedet du kan få helt sikker informasjon om et verksted er godkjent eller ikke, sier Molnes.

Det finnes i dag ca. 3 500 godkjente verksteder i Norge. I tillegg finnes det ca. 550 virksomheter som er godkjent for kun bestemte typer reparasjoner (for eksempel på hjul og eksosanlegg).

En oversikt over alle godkjente verksteder er å finne på www.vegvesen.no/finnverksted

Godkjente verksteder skal ha godkjentskilt fra Statens vegvesen.

Undersøkelsen viste ellers at service er viktigst for valg av verksted. Deretter følger tilgjengelighet, anbefalinger fra andre, pris og beliggenhet. Største kilde ved valg av verksted er venner og bekjente, fulgt av internett-søk.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com