Lurt å huske på: Ta bilder av leiebilen i sommer!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Leiebilen i sommer

Nå er det høysesong for bilutleie. Ikke minst på flyplasser rundt om i verden står nordmenn i kø ved leiebilskranker. Alt ser vel og bra ut da – men dessverre er det mange som har brent seg på billeie, både i utlandet og her hjemme. Noen ganger skjer dette fordi man har uhell med bilen, men ikke har husket å sørge for utvidet forsikringsdekning.

Noen ganger oppstår problemet fordi leiebilen har hatt en eller annen skavank som man ikke la merke til da man hentet den, og hadde det travelt med å laste inn bagasje og komme av gårde.

Et veldig godt tips som verdens største bilutleieaktør, Hertz, deler med oss, er at man passer på å ta bilder av leiebilen før og etter bruk. Da unngår du risikoen for å bli belastet for skader du faktisk ikke har ansvaret for.

– Det er mange nordmenn som leier bil i ferien fordi man da er mobil, og kan styre hverdagen selv. Siden alle voksne nordmenn i praksis nå har et mobilkamera tilgjengelig, er vårt klare råd å se over bilen grundig og ta ulike nærbilder av bilen for å unngå diskusjoner før du tar den i bruk og når du leverer den tilbake, sier Hallvard Nerbøvik, som er salgs- og markedsdirektør i Hertz Bilutleie.

Slike stalltips er det lurt å lytte til – det er jo ”fra hestens egen munn de beste tipsene kommer…”

Hva skal man se spesielt etter?

Jo, de mest typiske skadene på en leiebil er felg- og dekkskader, steinsprutskade på frontruten, skader på støtfangere og panser, bulker i dørene og på sidene, samt interiørskader. Det er derfor særlig viktig å ta gode bilder av disse områdene på bilen. Sørg for at eventuelle skader er godt synlig på bildet.

– Med leiekontrakten eller i bilen følger et skjema med skadestatus, du bør sjekke at eventuelle skader på bilen er registrert her. I tillegg til å ta bilder, kan du ved avvik også be en ansatt sjekke skadestatus på skjema mot bilens faktiske tilstand.

Det er viktig å gi beskjed til utleiestedet om eventuelle avvik før du tar bilen i bruk. Dette er viktig uansett hvor i verden du leier bil. Husk at man ikke er alene i trafikken, og at andre kan lage merker og bulker i leiebilen din, uten at du vet om det; for eksempel et sted du har stått parkert under leieforholdet.

Som ansvarlig for bilen i leieperioden påløper eventuelle skadekostnader dessverre leietaker, sier Nerbøvik.

Prisene på leiebil kan variere, slik vi også er vant til med flybilletter eller hotellrom. Det viktigste er å bestille tidlig, sjekke hva slags forsikringer og kjørelengde som er inkludert, og prisene på ekstratjenester.

Det er uansett viktig å sjekke vilkårene godt når man bestiller leiebilen.

Noen råd for deg som skal leie bil:

– Sett deg grundig inn i kontrakten – sjekk prisen, og vær klar over hva du betaler for, og hva som eventuelt kommer i tillegg, for eksempel egenandel ved skade/tyveri.

– Ta med førerkort, kredittkort og pass.

– Oppgi navn og vis førerkort for alle som skal kjøre bilen. Ekstra sjåfør koster ofte mer.

– Husk å notere kilometerstand og korrekt tidspunkt ved innlevering.

– Beskriv/dokumentér og meld fra om eventuelle avvik.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com