I Malaga? Ta deg tid til Museo Automovilistico y de la moda!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Siden du leser dette, er jeg trygg på at du er en god porsjon bilinteressert. Da benytter jeg anledningen til et lite forslag: Er du i Malaga med noen timer til overs, så er byens bilmuseum det rette stedet å tilbringe denne tiden. Du blir sikkert ikke skuffet!

Du finner biler fra de tidligste årene i forrige århundre og hovedsakelig frem til de tidlige 1960-årene, og dermed er jo mye av det mange av oss synes var bilens egentlige ”gullalder” dekket. Noen få eksemplarer opp mot vår tid finnes også, men da mest i avdelingen for rariteter.

Til de siste hører for eksempel propellbilen Helicron 2, en fransk prototype fra 1932, og en Star Wars-inspirert prototype. Eller tyske Solar, solcelledrevet prototype fra 2009. Eller replicaen Excalibur fra 1985(USA).

Til de mest eksotiske objektene synes jeg også gassbilen Stanley Steamer (USA) fra 1910, og elbilen Milburn Electric fra 1916 (også USA) hører hjemme. I den samme skuffen putter jeg trehjulingene Morgan (1928), tsjekkoslovakiske Velorex (1963) og tyske Fuldamobil (1955).

Du får gjensyn med en rekke bilmerker som for lengst er borte, og som du kanskje knapt nok har hørt om en gang. Fra de tidligste årene nevner jeg franske De Dion-Bouton, Delage, Charron og Ballot, belgiske Minervette og Minerva, engelske Barron Ackroyd, klassikere som Morris og Austin, og Allard, for å nevne noen.

Fra den andre siden av havet står for lengst glemte merker nesten i kø – som for eksempel Winner, Richmond, Jackson, Hupmobile, American LaFrance Simplex, Studebaker, De Soto, Paige, Nash og Pierce Arrow.

De store klassikerne mangler selvfølgelig ikke. Du vil finne flere Cord-modeller, Bugatti, Packard, Hispano Suiza, Rolls Royce, Lancia, tallrike Jaguar og Aston Martin, Mercedes 300 SL med måkevingedørene, Tatra og mye, mye mer.

Andre kjente merker fra dagens bilproduksjon er også høyst synlige, både italienske, franske, tyske og amerikanske – Ferrari, selvfølgelig, Porsche, Alfa Romeo, Citroën, Renault og Peugeot, Bentley, Rolls Royce (mange!), Cadillac, Chrysler og Ford.

Noe av det morsomme med bilmuseet i Malaga – som for øvrig er en privat samling tilhørende Maga-familien – er at samlingen er sortert i tidsepoker og krydret med epokens tidsriktige motebilde, både klær, hatter og bagasje.

Her finner du temaer som Belle Epoque, The Golden 20s, The 30s Art Deco, American Dream Cars og British Tradition.

Og sannelig får du sett flere utgaver av det berømte ”svigermorsetet” også…

Som sagt: Får du muligheten, så grip den!

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com