Mer enn en million Mazda MX-5 produsert

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Mazda MX-5

Etter 27 år og fire modellgenerasjoner har Mazdas legendariske roadster passert en imponerende milepæl – en million eksemplarer er produsert. På bildet over er et vakkert knippe av dagens modell samlet hos 100-års jubilanten Centralgaragen, Mazda-forhandler i Drammen.

Millionen ble passert 22. april, da produksjonen av merkevare-ikonet Mazda MX-5 passerte en million eksemplarer siden produksjonen av modellen startet i april 1989 på Mazdas fabrikk i Hiroshima.

En enestående popularitet over hele verden er forklaringen bak denne fantastiske suksesshistorien. MX-5 har blitt et ikon på flere måter; for Mazda som bilprodusent, men også som biltypen roadster. Modeller av den typen når vanligvis ikke produksjonstall som dette!

Hemmeligheten bak suksessen ligger først og fremst i bilens lovpriste kjøreglede, som er et resultat av lav vekt og perfekt vektfordeling.

Legg så til priser som virkelig garanterer mye moro for pengene, og det meste er sagt!

Mazda MX-5 er imidlertid også mye mer – modellen har mottatt nærmere 250 ulike utmerkelser gjennom sin historie. Den fjerde generasjonen, som ble lansert ifjor, har allerede mottatt flere av sorten, som blant annet 2016 World Car of the Year og World Car Design of the Year, samt 2016 UK Car of the Year.

Mazda MX-5 har også to ganger notert Guiness World Record som verdens mest solgte åpne toseters sportsbil.

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com