Mobilverstingene bak rattet er de yngste

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

unge-og-mobil-i-bil

Ingen stor overraskelse, men en bekreftelse. I Michelins årlige undersøkelse om dekk og trafikksikkerhet hadde man også spørsmål om bruk av mobiltelefon i bilen, og da svarte hver fjerde (26 prosent) av drøyt 1000 spurte nordmenn at de hadde sendt tekstmelding fra førersetet.

Et illevarslende høyt tall, selv om det er kraftig fremgang fra i fjor, da tilsvarende tall var 37 prosent. Forhåpentligvis er det de nye og skjerpede reglene for mobilbruk i bil som nå begynner å virke, men det er altså fremdeles langt igjen…

Verstingene er aldersgruppen 18-29 år, der halvparten oppgir å ha sendt tekstmeldinger bak rattet, og 29 prosent innrømmer også å ha tatt bilder under kjøring.

Denne gruppen er også den hissigste på sosiale medier, og hver fjerde spurte (24 prosent) bekrefter å ha brukt Facebook, Twitter, Instagram eller Snapchat når de kjører bil. Gjennomsnittet for Norge er her 10 prosent.

Seniorene – målgruppen 65+ – er klart mest beskjeden når det gjelder mobilbruk under kjøring. Bare 3 prosent oppgir at de noen gang har sendt tekstmelding mens de kjører, et tall som for øvrig er like lavt i alle nordiske land.

Og husk at siden mai 2013 er det forbudt å ta på telefonen under kjøring. Eneste unntak er å starte og avslutte en samtale når telefonen er fastmontert og/eller tilkoblet bilens Bluetooth.

Til syvende og sist handler det om sikkerhet, og uansett hvordan man vrir og vender på det så betyr enhver distraksjon svekket fokus på det man egentlig holder på med: Å kjøre bil!

Så jeg gjentar nok en gang: Når du kjører bil, så gjør dét!

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com