Nå MÅ du ha elektronisk kjørebok!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For deg som fortsatt hever kjøregodtgjørelse: Har du fått på plass elektronisk kjørebok? Siden siste årsskifte er nemlig dette et krav for alle som skriver regning på yrkeskjøring, basert på kjørelengde og formål.

Det kan bli dyrt å la være. Dersom det oppstår mistanke om uberettiget privatkjøring med firmabil – for eksempel ved bokettersyn – er det helt nødvendig med elektronisk kjørebok dersom man skal komme unna skatteetatens klør. Har man ikke dette, er veien kort til tilleggsskatt/straffeskatt på opptil 60 prosent!

Det samme gjelder dersom det oppstår tvil om hvorvidt kjøreregninger for egen bil også omfatter private turer. Hvis dette ikke kan motbevises med elektronisk kjørebok, kommer man ingen vei. Det gjør derimot skatteetaten…

Elektronisk kjørebok er en stor fordel for alle som behøver å dokumentere kjøringen sin i forhold til skattefordel. Som sikkert flere enn meg husker, så var det jo før i tiden et mas om å føre ”kjøreboka nøyaktig” for å få godtgjort all yrkeskjøring. Mye vits i det, når ligningen gang etter gang valgte bort pinlig nøyaktig førte kjørebøker – og sjablonfastsatte andel privatkjøring uten sjanse for ”anke”!

Selv har jeg siden i fjor høst brukt en løsning som heter AutoGear, som har den betydelige fordelen at man har flere alternativer for registrering: Fast montert enhet i bilens diagnoseport (bildet), løs enhet i midtkonsoll som plugges i 12V-uttak ved behov for strøm – eller løs enhet som plugges direkte i lighter/12V-uttak.

Systemet funker supert, og jeg får detaljerte oversikter som viser hvor man har startet og hvor man har kjørt hen, inkludert alle bomavgifter på veien.

Mindre inspirerende blir det ikke, når en eiendomsmegler jeg pratet med for en tid siden fortalte at han hadde nær doblet sine kjøregodtgjørelser fra oppdragsgiver etter at han gikk over fra manuell føring til elektronisk kjørebok tidlig på fjoråret! Kanskje er det penger å hente for noen hver? Vi vet jo (i alle fall mange av oss) hvor lett det er å glemme å føre opp en og annen tur, fordi noen ringte akkurat når man var fremme og skulle ut av bilen…

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com