Nå kan du melde tap av førerkort på nett (og spare deg for gebyr)!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Det høres nesten utrolig ut, men faktisk forteller vegvesenet at rundt 60 000 av oss melder om mistet førerkort hvert år! Før måtte man selv reise til trafikkstasjon eller politi for å melde fra om dette, men heldigvis øker også vegvesenets servicegrad stadig vekk – så nå kan du melde slikt førerkorttap på nettet!

Du går inn på vegvesen.no og melder tapet der, så får du ut en midlertidig kjøretillatelse. Når du har printet denne, og viser den sammen med gyldig identifikasjon, så er den gyldig for kjøring i Norge, Sverige, Danmark og Finland i opptil tre måneder.

Dermed slipper du også ergrelsen ved å få et gebyr på 500 kroner dersom du blir stoppet uten førerkortet.

Her er det viktig å være oppmerksom på at dersom du ikke finner igjen førerkortet – enten du har glemt det på hytta eller forlagt det annet sted – så må du etter fire uker bestille nytt førerkort, noe du fortsatt må til trafikkstasjonen for å gå gjort. Men vegvesenet forteller at de jobber med å få til en nettjeneste også for dette.

Det er godt håp – i løpet av de siste årene har vegvesenet fått til en god del digitale tjenester som sparer tid og ergrelser for folk, så som melding om tapt vognkort, levering av salgsmelding, timebestilling for førerprøve og kjøretøyopplysninger på nettet.

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com