Nemi: Oslo-folk og BMW-eiere kolliderer mest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn
The BMW X3 (08/2011)
The BMW X3 (08/2011)

Folk som bor i Oslo, og de som eier en BMW, kolliderer mest. Eiere av Volvo, Toyota og Volkswagen kolliderer minst. Det viser i alle fall tall fra Nemi Forsikrings egen statistikk for bilkollisjoner fra 1. juni 2011 til 1. juni 2014.

Oslo topper statistikken med registrerte bilkollisjoner i perioden, mens Akershus innehar andreplassen.

 

– Det er ingen overraskelse at det kollideres mest i Oslo og Akershus. Her er jo trafikktettheten også størst, sier skadedirektør Morten Hesselberg-Meyer i Nemi Forsikring.

– Nederst på listen blant Norges fylker ligger Sogn og Fjordane. Om vi bryter ned statistikken fra Nemi Forsikring ytterligere til by-nivå, kommer det frem at det kollideres mest i Bærum og Drammen, sier han videre.

 

Ifølge Statistisk sentralbyrå var det 2,55 millioner personbiler i Norge ved utgangen av 2014. Akershus topper statistikken med 316.000 personbiler, mens Oslo ligger på andreplass med 275.000 personbiler.

Til tross for at det er flest personbiler i Akershus, er det Oslo som også topper frekvensstatistikken – altså hvor mange kollisjoner som er registrert i forhold til antallet biler som er forsikret.

12 prosent av de som bor i Oslo og har forsikret bilen sin i Nemi Forsikring meldte fra om en kollisjon i statistikkperioden. På andreplass på frekvensstatistikken ligger Nord-Trøndelag med ti prosent, mens en rekke andre fylker, som Finnmark, er på ni prosent.

Nederst ligger Nordland, der bare seks prosent av de som har bilforsikring i Nemi Forsikring har kollidert i denne perioden.

– Veistandarden i Norge er svært varierende, og Finnmark og Nord-Trøndelag har mye vei med relativt dårlig standard. Kombinert med lang vinter og andre krevende værforhold, kan dette være noen av årsakene til at disse fylkene topper frekvensstatistikken, sier Hesselberg-Meyer i Nemi Forsikring.

Han legger til:

– Husk at også salting av veier er et byfenomen. Store snøfall, vinterveier og lite salting/strøing kan påvirke frekvensen negativt, sier skadedirektøren.

 

Statistikken fra Nemi Forsikring viser også at BMW-eiere kolliderer mest, særlig de som kjører 3-serie eller 5-serie, samt Mercedes-eiere.

Best resultat finner vi hos de som eier Volvo, Toyota og Volkswagen. Ikke overraskende kommer også kollisjoner med unge førere dårligst ut i statistikken, alt ifølge Nemis statistikk.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com