Nissan slår til med landets billigste el-sjuseter

Nissan e-NV200
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Frisk satsing på nullutslipp bekreftes nå igjen av Nissan importøren, med lansering av ny versjon av bestselgeren e-NV200. Høydepunkter her er at bilen blir landets billigste elbil med sju seter, med priser fra 290 090 kroner – og at rekkevidden er øket med 65 prosent.

Trenger du bilen som varebil, står det 262 990 på prislappen.

280 kilometer

Med det nye 40 kWh-batteriet oppgir Nissan en NEDC-rekkevidde på 280 kilometer. Jeg har ikke egne tall for hva dette vil bety i praksis, men antar at en kvalifisert gjetning tilsier reell rekkevidde rundt 220 – 230 kilometer på en fin sommerdag. Vinterstid vil dette bli ytterligere redusert, selvfølgelig.

e-NV200 er tilgjengelig både som varebil, og i første omgang kun som sjuseters familiebil i introduksjonsmodellen «Limited Edition 2.ZERO».

Denne spesialmodellen er godt utstyrt med 6,6 kW-internlader, noe som bidrar til å redusere ladetiden vesentlig. Den er også klargjort for hurtiglading i det største nettverket av hurtigladere i Norge – ChaDeMo.

Mye utstyr

Den nye bilen får oppgradert navigasjonssystem og software-telematikk, ryggekamera, nøkkelfritt system, cruise kontroll og mye mer som standard utstyr.

Bilen vil dessuten bli tilgjengelig med tilhengerfeste, om enn med noe begrenset hengervekt. e-NV200 får samme gode batterigaranti som Nissan LEAF – 8 år/160.000 km.

– Vi opplever stor interesse for denne bilmodellen, og har tro på at den med 100 km lengre rekkevidde blir aktuell for enda flere kunder, sier Country Manager i Nissan Nordics avdeling i Norge, Anders Mamen Lund.

Kommer i april

– Som varebil var e-NV200 allerede bestselger med 24 kWh-batteri. Tilbakemeldinger fra aktuelle kunder er at rekkevidde er avgjørende for om en elbil skal være interessant som varebil. Det gir vi dem nå med 65 prosent lengre rekkevidde enn tidligere.

For alle barnefamilier som har stort behov for plass, får de nå god rekkevidde på Norges desidert billigste elektriske sjuseter, sier Mamen Lund.

Nye e-NV200 kommer til Norge i april 2018.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com