Nye regler gjør slutt på parkerings-tyranniet?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

parkeringsbot-2

Det går an å mene at myndighetene tok seg vel god tid med en skikkelig regulering av den (vilt) voksende parkeringsbransjen her i landet. 12 – tolv – års saksbehandlingstid er vel strengt tatt i overkant. Tre stortingsperioder for noe så enkelt – og så etterlengtet?

Nå er i alle fall regelverket her, og det lover godt for alle oss som har forbannet private parkeringsselskaper stolper opp og vegger ned mer enn en gang. Og som har brukt sykt mye tid og energi på å få rettet opp selv den mest innlysende urett (om noen vil ha eksempler, er det bare å ta kontakt!).

Nå blir det samme lov og regler for både offentlige parkeringsplasser og private. De verste haiene fratas dermed mulighet for de mest ytterliggående overtrampene. For eksempel blir det nå forbudt å skrive ut gebyr mens bileier står i kø ved betalingsautomat.

Det blir forbudt å skrive gebyr tidligere enn 5 minutter etter at betalt tid er ute, og det blir samme kronebeløp for de samme overtredelsene. Den viktigste nyheten på det siste punktet, må vel være at man heretter slipper med ”bare” 300 kroner om man har glemt å trekke lapp på et eller annet kjøpesenters gratisparkering. Øvrige gebyrer er 600 for de fleste forseelser og 900 for uberettiget parkering på handicap-reservert plass.

At bonusavlønning også nå forbys, er en helt vesentlig forbedring – og dertil helt nødvendig. Dette har uten tvil vært et viktig incitament til overdreven nidkjærhet i jobben for noen. Med ryddige lønnsforhold er det ikke lenger mulig å ”toppe” inntekten ved å skrive ekstra mange gebyrer, og da ”dør” kanskje historiene om parkeringsvakter som står på lur i buskene også etter hvert?

En felles klagenemnd skal behandle alt av klager, noe som i seg selv er en stor forbedring.

Alt tyder på at de nye reglene – som trer i kraft 1. januar 2017 – vil bidra til langt færre unødige konflikter knyttet til parkering. Det er ikke en dag for tidlig!!

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com