Av-og-på radioen igjen! Eller: Hva er det med DAB?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

dab-igjen

Slik som på bildet over synes ikke jeg radiostatus skal se ut under kjøring gjennom Drammen, som jo faktisk er en av landets større byer. Slik bør det i hvert fall ikke se ut bare måneder før FM-nettet skal tas fra oss her kommende vår.

Jeg har vært taus en stund om DAB, litt fordi det er lite annet enn arroganse å møte når man tillater seg å stille et spørsmålstegn eller to ved systemet. Men i dag klarer jeg ikke å holde kjeft lenger: Fra Lierstranda, over motorveibrua, ned til Bangeløkka og gjennom Strømsø og Øvre Sund bru til Øren, så skjermen slik ut det meste av tiden. Avløst sporadisk av en lydkvalitet som om noen prøvde å synge gjennom en bøtte med vann – nedenfra.

Men det er vel selvsagt brukerfeil igjen, eller en elendig radio i en Bose Edition flunkende ny Renault Kadjar?? For det er vel alt for mye forlangt at noen skal være ydmyke nok til å innrømme at DAB kanskje heller ikke er helt ufeilbarlig?

Jeg innrømmer en viss undring over at man fastholder det uforklarlige hastverket med å slukke FM, selv etter lytterundersøkelser som har avdekket meget stor skepsis til DAB.

For det hjelper fint lite å slå oss i hodet med sin faglige tyngde og sine titusener av testkilometer, så lenge vår opplevelse som ”sivile” radiolyttende bilister er en helt annen…

Men det er vel, som vanlig, vi – publikum – som ”ikke forstår”…

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com