På tide å oppleve vakre Dourodalen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Douro 1

Hvis du ikke allerede har besøkt Dourodalen i Portugal, så anbefaler jeg på det sterkeste at du setter en tur dit på ønskelisten.

Selv opplevde jeg denne naturskjønne dalen for ikke så lenge siden, fra førersetet i den nye Opel Astra Sports Tourer, og med spennende og interessante stopp hos bl.a. en portvin-produsent med lange tradisjoner, i småbyen Quinta do Bomfim.

Pittoreske landsbyer avløser hverandre på begge sider av Douro, der vingårdene klatrer oppover mot åskammen.

Dourodalen er portvinens arnested, men la for all del ikke dette skygge for de mange flotte rødvinene dalen også har å by på. Området er nemlig også det beste vindistriktet i Portugal – og dårligere blir det ikke når vi følger elven til spanskegrensen og videre øst/nordøstover. Også noen av de virkelig flotte spanske rødvinene har Douro som hjemadresse.

Douro 2

Dalen mangler selvsagt heller ikke hoteller – fra det enkle og rimelige, men trivelige, til luksushoteller som Douro Royal Valley Hotel i Ribadouro.

Dourodalen er en opplevelse fra bil, med nye fantastiske gleder for øyet rundt hver sving, bokstavelig talt. Likevel spørs det om ikke det aller mest fristende er å oppleve dalen fra et elvecruise. Store komfortable båter trafikkerer strekningen fra Porto til grensen mot Spania via et antall sluser – og med en rekke stopp med interessant program.

Douro 3

Noe å vurdere!

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com