Reparasjon på bilen? Velg godkjent verksted!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Godkjent verksted

(Illustrasjonsfoto: Anne Bølstad/Statens vegvesen)

Det er mange som er ute etter lommeboka til bilistene, og ikke alle er like seriøse! Dessverre finnes det mange eksempler på bilreparasjoner som har gått helt galt fordi bileier har stolt på et ”bakgårdsverksted” som lokket med en veldig billig pris.

Men visste du at alle steder som utfører bilreparasjoner skal være godkjent av Statens vegvesen? Et godkjent verksted må oppfylle minstekrav til utstyr, kompetanse og lokaler, og har flere andre kvalitetskrav som må være oppfylt.

– Det kan kanskje virke forlokkende å velge verksted utelukkende etter pris, sier overingeniør Leif Magne Halvorsen i Statens vegvesen. Han understreker at dette handler om trafikksikkerhet.

– Du vil ikke kjøre rundt i en bil der bremsene ikke er i orden fordi verkstedet du valgte ikke har rett kompetanse.

Reparerer du bilen på et ikke-godkjent verksted har du også færre klagemuligheter om du ikke er fornøyd med jobben de har gjort.

Det finnes ca. 3500 godkjente verksteder i Norge, og alle har et skilt fra Statens vegvesen på utsiden. I tillegg finnes det ca. 550 virksomheter som er godkjent for kun bestemte typer reparasjoner, for eksempel på hjul og eksosanlegg. Nå kan du søke opp alle disse på vegvesen.no/finnverksted.

Jeg synes Statens vegvesen fortjener ros for denne tjenesten, som gjør det enklere for bileiere å velge lovlige verksteder – og på den måten få utført trafikksikre reparasjoner og samtidig unngå useriøse aktører.

I tillegg til godkjente verksteder gir tjenesten deg også oversikt over virksomheter som er godkjent for å utføre EU-kontroll.

For å følge opp at verkstedene holder seg til vilkårene for godkjenningen sin, fører Statens vegvesen tilsyn.

– Vi sjekker blant annet lokaler, kompetanse og selve arbeidsoperasjonene de utfører. Tilsynet aksjonerer også når de får tips om «bakgårdsverksteder» som driver ulovlig, sier Halvorsen.

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com