Rolls-Royce – slik du aldri har sett den før!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn
Rolls-Royce Torpedo
Photo: James Lipman / jameslipman.com

Den vekker oppsikt selv på Concorso d’Eleganza i Villa d’Este nå, fantastiske Rolls-Royce ”Sweptail”. Bilen ligner ikke på noe annet som er bygget og levert av den legendariske engelske luksusbil-produsenten; skulle jeg prøve å beskrive den kort må det bli som en veldig langstrakt og veldig stor coupé-modell.

Utgangspunktet for Sweptail var konseptmodellen 103EX Vision Vehicle, som spesielt fokuserte på merkets historiske tradisjoner i eksklusiv karosseribygging. Tanken var (og er!) å kunne designe hver enkelt Rolls-Royce etter den enkelte kjøpers smak og ønsker ved å utnytte ny teknologi. En slik Rolls-Royce ville representere luksus i sin ytterste konsekvens – en personlig preget bil, skreddersydd til den individuelle eiers ønsker og smak.

For én Rolls-Royce kunde var det ikke nok med visjonen om en fremtidig individuelt karosseribygget bil – han ønsket å sette sitt stempel på 2-seters Rolls-Royce her og nå! Og dermed er altså bilen – som har fått navnet Sweptail – her allerede, med familiære likhetstrekk tilbake til enkelte av 1920-årenes ”swept-tail” stil.

– Sweptail er en virkelig fantastisk bil. Den formidler sterkt romantikken ved å reise for reisens egen skyld, og plasserer seg med suverenitet blant historiens stor touring-biler, sier Rolls-Royce CEO, Torsten Müller-Ötvös.

Rolls-Royce Torpedo
Photo: James Lipman / jameslipman.com

Rolls-Royce historie som verdens ledende karosseribygger er selve kjernen i selskapets identitet som verdens ledende luksusmerke.

Vi lytter svært nøye til våre krevende kunder, og verdsetter høyt deres interesse for å investere i slike eksklusive spesialbygde mesterstykker, sa han blant annet.

Sweptail er en Rolls-Royce designet og håndbygd som den perfekte bil til én bestemt kunde. Han ønsket seg en individuelt bygd 2-seters coupé med stort panorama glasstak, inspirert både av Rolls-Royce-modeller fra de tidligere 1920-årene og mange klassiske og moderne yachter.

Rolls-Royce Torpedo
Photo: James Lipman / jameslipman.com

Interiøret i denne fantastiske bilen preges av enkelhet og minimalisme – rent, ryddig og preget av materialvalg fra aller øverste hylle.

Skjult i sideveggene bak dørene finnes to identiske, skjulte dokumentmapper som selvsagt matcher det komplette bagasjesettet som er utviklet til bilen. Og midtkonsollen huser nå en flaske av kundens favorittchampagne og to krystallglass – tilgjengelig med et tastetrykk…

Motor, effekt og slikt??

Det opplyste informasjonen fra Rolls-Royce ingen ting om, men jeg gjetter på at det greit med tidligere tiders standardsvar på spørsmål om hestekrefter: ”-Tilstrekkelig…”

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com