Frank Williksen
Mobil +47 922 61 064

Bilgal journalist som interesserer seg for alt med hjul og motor.

Les mer om meg

Selvkjørende Ford uten ”nødutgang” om fem år

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Tips en venn

ford-uten-ratt-2

Som alle andre bilprodusenter jobber også Ford intensivt med selvkjørende biler, som de tror vil prege det neste tiåret – og få like stor innflytelse på samfunnet som da Ford startet samlebåndproduksjonen for hundre år siden.

Ford mener at selvkjørende biler vil bedre trafikksikkerheten – og samtidig løse både sosiale problemer og miljøutfordringer for millioner av mennesker.

I mer enn 10 år har selskapet nå utviklet og testet selvkjørende biler, og det man nå gir et forvarsel om er en bil som skal være klar allerede i 2021, og som skal bli helt uten både ratt og pedaler. Dermed skal bilen kjøre helt på egen hånd uten mulighet for menneskelig inngripen underveis – bilen skal selv løse alle trafikale utfordringer.

Tanken er først og fremst at bilen skal produseres i store antall, og komme i bruk som en selvkjørende taxi og i et bildelingskonsept.

Den selvkjørende bilen er en del av Ford Smart Mobility, som ikke bare har ambisjoner om å bli ledende på selvkjørende biler, men som også har høye mål på utvikling av effektive transportløsninger.

For å få til dette, har man doblet antall ansatte i Silicon Valley og Palo Alto, og i løpet av året tredobles flåten av selvkjørende testbiler. Da vil det kjøre nærmere 30 selvkjørende varianter av Ford Fusion Hybrid i California, Arizona og Michigan.

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com