Selvkjørende Ford uten ”nødutgang” om fem år

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

ford-uten-ratt-2

Som alle andre bilprodusenter jobber også Ford intensivt med selvkjørende biler, som de tror vil prege det neste tiåret – og få like stor innflytelse på samfunnet som da Ford startet samlebåndproduksjonen for hundre år siden.

Ford mener at selvkjørende biler vil bedre trafikksikkerheten – og samtidig løse både sosiale problemer og miljøutfordringer for millioner av mennesker.

I mer enn 10 år har selskapet nå utviklet og testet selvkjørende biler, og det man nå gir et forvarsel om er en bil som skal være klar allerede i 2021, og som skal bli helt uten både ratt og pedaler. Dermed skal bilen kjøre helt på egen hånd uten mulighet for menneskelig inngripen underveis – bilen skal selv løse alle trafikale utfordringer.

Tanken er først og fremst at bilen skal produseres i store antall, og komme i bruk som en selvkjørende taxi og i et bildelingskonsept.

Den selvkjørende bilen er en del av Ford Smart Mobility, som ikke bare har ambisjoner om å bli ledende på selvkjørende biler, men som også har høye mål på utvikling av effektive transportløsninger.

For å få til dette, har man doblet antall ansatte i Silicon Valley og Palo Alto, og i løpet av året tredobles flåten av selvkjørende testbiler. Da vil det kjøre nærmere 30 selvkjørende varianter av Ford Fusion Hybrid i California, Arizona og Michigan.

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com