Skagen: Jo, Danmark er deilig også utenom sommerferien

DSC_2774-kopi 2
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

For kort tid siden skulle jeg prøvekjøre en VolvoV60 D4, stasjonsvognen som jeg synes er Volvos mest vellykte modell akkurat nå. I dette tilfellet med en dieselmotor med 190 hk, som jeg også rangerer som et særlig vellykket produkt.

Med andre ord en bil som passer spesielt godt på de lange turene, og hva gjør vi da? Spørsmålet stilte jeg til kona. Hun svarte med å foreslå en roadtrip til Danmark.

– Vi har hatt mange fine sommerferier der. La oss teste om landet har noe å by på også utenom ferietid med strandliv og bading, forslo hun.

Og slik ble det til at vi en grytidlig morgen kjørte mot Larvik og Color Lines SuperSpeed 2for overfart til Hirtshals og en liten uke i vårt koselige og flate naboland; der det er deilig å være norsk…

Lunsj på Brøndums Hotel blir aldri feil.

Middag i Skagen la vi til Skagen Fiskerestaurant, helt ute på kaikanten.

SuperSpeed 2 – kvalitet

Og bare for å ha sagt det: Skal man på biltur sørover, er SuperSpeed- fergene fra Larvik og Kristiansand en rask og effektiv startetappe. Fra Larvik, som var vårt utgangspunkt, tar det 3 timer og 45 minutter til Hirtshals, og prisene er behagelige. For oss to med bilen, og flystoler i Voyager Class, kom overfarten på litt over 1.200 kroner.

Vil man ha det ekstra stille og behagelig, kan man betale seg opp til Business Class. Det kan nemlig fort bli litt vel støyende dersom det er mange barnefamilier på Voyager Class – og man selv reiser uten barn. Eller man kan starte dagen med en heftig frokost i buffetrestauranten.

Det finnes også flere andre spisesteder og en stor butikk, selvfølgelig…

Alt gir et ryddig og ordentlig inntrykk, kvalitet er en bra felles beskrivelse av turen.

Helstekt Rødspette er og blir en fulltreffer for meg.

Billig i drift

Kvalitet opplevde vi fort var en glimrende kort-beskrivelse av Volvoen også. I komfort-modus kom bilens fremragende langturegenskaper virkelig til sin rett. Vi gjorde Danmark «litt på tvers», fra Hirtshals innom Skagen, Århus, Odense og København.

Dette betyr for en stor del meget gode motorveier med fartsgrense på 130 km/t. I denne marsjfarten stortrivdes V60 D4. Motorlyden var knapt hørbar, og med Euro 6-motor og AdBlue behøvde vi heller ikke ha dårlig samvittighet for helseskadelige utslipp.

Og når vi snakker om utslipp: Med et snittforbruk for hele turen på hyggelige 0,6 l/mil, var vi ingen storsyndere på CO2 heller. På hele turen vår – 779 kilometer – brukte vi drøyt 46,5 liter diesel.

V60 stasjonsvogn er etter min mening Volvos mest vellykte modell i dag – og det sier ikke så lite!

Rødspette – selvfølgelig!

Det trivelige Danmark, landet der det er spesielt deilig å være norsk, leverte overbevisende helt fra starten i Skagen, der jeg også stopper dette første avsnittet. Fortsettelse vil følge!

Og hva var vel mer naturlig enn å velge et lekkert rødspette-smørbrød på koselige Brøndums Hotelsom den første matbiten etter ilandkjøringen? Nord-Jylland og rødspette hører for meg helt naturlig sammen, og har gjort det i alle år.

Noen vil kanskje likevel beskylde oss for å overdrive litt, da vi valgte helstekt rødspette til kveldens middag. Den var henlagt til Skagen Fiskerestaurant, miljøriktig lokalisert helt ute på kaikanten. Og jammen var det en liten perle vi fant. Det var i kaldeste laget for uteservering, men i et lunt og trivelig lokale i 2. etasje fant vi både trivsel og ro, i en umiskjennelig atmosfære av dansk vennlighet og kjøkkenfaglig dyktighet.

På kunstmuseet var det Holger Drachmann-utstilling og mye vakkert å titte på.

Holger Drachmann

Skagen utenfor turistsesong er stille og fredelig – og gir en helt annen mulighet til å utforske hva denne lille kystbyen faktisk har å by på av attraksjoner. Det hjelper veldig å slippe å gå og stå i kø overalt!

For eksempel da en vanvittig regnskur tvang oss innendørs – og nærmeste tilfluktssted viste seg å være Skagen Museum, der det tilfeldigvis var en separatutstilling av en av byens største kunstnere, Holger Drachmann, akkurat da. La meg si det slik: 2 x danske kroner 110 var billig for å nyte akkurat den opplevelsen!

Turisttrengsel slapp vi også både på Grenen og Den Tilsandede Kirke, som begge er «må gjøre» når man er i Skagen.

Vår første hotellnatt på Danmarksturen var på trivelige Skagen Hotel. Hit kommer vi gjerne tilbake.

Herlige Skagen Hotel

Våre hotell-opplevelser på turen ble også veldig gode, mye takket være grundige forberedelser og anbefalinger fra venner og kolleger.

Det startet med en deilig suite på Skagen Hotel til en overkommelig pris, og med en betjening som virkelig bekreftet våre mange gode erfaringer med dansk gjestfrihet, høflighet og hjelpsomhet! Lett å føle seg hjemme når mottakelsen er slik!

Etter en deilig frokost på Skagen Hotel dagen etter, la vi inn ny adresse i Århus på navigasjonssystemet og dyttet girvelgeren i Drive.

Mer om det, og om spennende mat og attraksjoner i Danmarks nest største by neste gang!

 

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com