”Skytsengel” i skyen advarer om kjøring mot kjøreretningen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

DSC_9834

Et av bilførerens verste mareritt er å møte en bil som kommer imot i feil kjøreretning på motorveien! Dette skjer av og til, selv om det er gjort mye for å få stanset ”villfarne” bilister i tide.

Bosch har nå utviklet et skybasert system som lynraskt oppdager og varsler både bilister som kjører i feil retning på motorveien – og møtende biler. Programvaren integreres enkelt i eksempelvis eksisterende apper, og funksjonen ventes å være tilgjengelig som en skytjeneste allerede i løpet av året.

Bilister som kjører i feil retning på motorvei kan føre til alvorlige ulykker. Nesten hvert tredje tilfelle av bilister som kjører i feil retning på motorvei ender fatalt – og ulykken skjer typisk før det er kjørt 500 meter. Det tar imidlertid flere minutter å sende ut et varsel over radioen, og da kan det være for sent.

Bosch-løsningen varsler de involverte bilistene mye raskere. Det skybaserte systemet er utformet for å varsle andre sjåfører innen 10 sekunder etter at en bilist som kjører i feil retning har kjørt ut på motorveien.

For å identifisere bilister som kjører i feil retning på motorveien, registreres bilens faktiske bevegelser, og disse sammenlignes med opplysninger om tillatt kjøreretning som finnes i en nettdatabase.

Hvis de to settene med opplysninger strider mot hverandre, blir sjåføren som kjører i feil retning varslet om feilen, samtidig som sjåførene i møtende biler blir varslet om faren.

Funksjonen kan uten større kostnader integreres i f.eks. eksisterende apper, infotainment-systemer eller standardiserte nødanropskonsepter.

Varslingsfunksjonen krever ubrutt forbindelse til internett. Hvis kjøretøyet ikke har nettilkobling, kan bilistens smarttelefon kobles til bilen ved hjelp av forskjellige integrasjonsløsninger. En av tilkoblingsmulighetene vil ofte allerede være montert eller lett kunne ettermonteres, og det er ikke behov for supplerende maskinvare.

Fra Bosch hersker det ingen tvil om at veien fremover er å gjøre bilen til en aktiv del av internett. Biler som er forbundet via internett på en rekke forskjellige måter gjør det sikrere å ferdes på veien, samt mer økonomisk effektivt og mer bekvemt.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com