STOR fjær i hatten til Kia og Hyundai!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Jeg vil tro det spises kake ennå både i Kia- og Hyundai-nettet i Norge, etter VG-oppslaget nylig om hvilke bilmerker som hadde færrest feil. Undersøkelsen var gjort av det store svenske forsikringsselskapet Länsförsäkringar, og omfattet 2-8 år gamle biler.

Helt til topps med færrest feil gikk Kia, og hakk i hæl fulgte storebror Hyundai – storeslem for samme konsern der, altså!

Undersøkelsen ”Maskinskaderapport 2017” tar for seg feil på bilens viktigste ”indre organer”, som for eksempel motor, girkasse, klimaanlegg og elektronikk.

Rapporten viser skadefrekvensen til de 30 største bilmerkene som er forsikret i selskapet, som for øvrig forsikrer hver tredje bil i Sverige. Motorskader står for 23 prosent av de innmeldte feilene. Komponentene som oftest går i stykker er registerrem, kondensator og kompressor i klimaanlegg, clutch, svinghjul, innsprøytningsdyser og drivstoffpumpe, viser undersøkelsen.

I gjennomsnitt inntreffer feilen etter 77 000 kilometer, noe som her i landet vil bety at man vil være utenfor garantitiden for de fleste bilene (gjennomsnittlig kjørelengde ca. 14 000 km).

De fem beste bilmerkene i undersøkelsen var Kia, Hyundai, Honda, Lexus og Toyota i denne rekkefølgen. Nærmest deretter fulgte Suzuki og Mazda foran det beste europeiske merket – Renault.

Blant dem som kom dårligst ut på listen, var flere dyre og eksklusive bilmerker – bare Mercedes hadde lavere feilfrekvens enn gjennomsnittsbilen, de andre prestisjemerkene var høyere. En av årsakene til dette, kan selvsagt også være at de dyreste bilene har mer avansert utstyr og mer elektronikk enn rimeligere biler, noe som selvsagt betyr flere feilkilder.

Den svenske listen er ikke noen fasit man skal se seg blind på – men den er uten tvil en nyttig indikasjon på kvalitetsnivå for de enkelte bilmerkene.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com