Ikke storm, men solnedgang over fryktede Sennalandet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Nordover 1

Vår nordvendte road trip fortsatte med 647 km fra Narvik til Hammerfest, og praktværet bare var der – ustanselig. Vær- og føreutfordringene vi hadde sett for oss å møte, så vi fint lite til. Det var og ble sol fra skyfri himmel, og hadde naturen vært raus med oss med inntrykk underveis fra Levanger til Narvik, så ble det enda mektigere og enda mer uforglemmelig på den neste etappen.

Nordover 2

Bare det å kjøre langs de fantastiske Lyngsalpene nordover i Troms i sånt vær var en nesten lyrisk opplevelse. Forrevne, ville og mektige fjell som står som en lang vegg nordøstover. Utrolig flott!

Størst var likevel naturopplevelsen da vi kjørte over det fryktede Sennalandet mens sola var på vei ned. Vi bare måtte stoppe og nyte øyeblikket mens sola sakte farget kveldshimmelen rød og skumringen senket seg. 18 kuldegrader, vindstille og fullstendig hvite vidder rundt oss – nesten trolsk!

Nordover 6

Det er faktisk vanskelig å yte nordnorske naturopplevelser full rettferdighet verbalt!

Da er det lettere å formidle sine inntrykk av ”hovedveien” E6 nordover. Her er det langt igjen – og mye som venter på å bli gjort! Om vi ser bort fra noen korte rette strekninger over flate vidder, er det bare sving på sving på sving, kneiker og staup – og smalt er det selvfølgelig veldig mange steder, som regel i kombinasjon med mangelfull (eller manglende!) veiskulder.

Og så var det (heldigvis!) mye ekstra heft med lysregulerte veiarbeidsområder. Det tok ekstra tid, men her var gleden over kommende forbedringer mye større enn ergrelsen over å måte vente et kvarter eller så på neste salve. For det skjer ting, og veien blir gradvis bedre. Dessverre er det fremdeles ”for lite, for sent”, men all forbedring er kjærkommen!

Nordover 4

Særlig tregt gikk det på strekningen fra E6 til Hammerfest, som nå er et mer eller mindre sammenhengende veiarbeidsområde.

I det som lenge markedsførte seg som ”Norges nordligste by” kunne vi igjen nyte flott vær, og en liten fotoseanse ved isbjørnen som står ved innkjøringen til byen. Kanskje det er den som har fått turister til å mene at i Nord-Norge går isbjørn rundt i bygatene??

Nordover 5

Ved ankomst til Hammerfest hadde vi på to dager gjort unna godt og vel 1500 kilometer. Ingen av oss merket det minste ubehag fysisk, heller ikke i ganske sensitive korsrygger. Sterk attest til XC60, og først og fremst setene!

Neste etappe blir til Rovaniemi, julenissebyen ved Polarsirkelen i Finland.

 

Kjøreturen til Nordkalotten er delvis sponset av Volvo.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com