Trafikkmeldinger, ja…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Trafikkvarsling 2

Trafikkmeldinger kan være til stor hjelp – hvis de kommer i tide… Dessverre gjør de langt fra alltid det. Altfor ofte kommer slike meldinger for sent. Det er liksom ingen vits i å få køvarsling på radio på grunn av et trafikkuhell når du allerede har sittet i denne køen i 10-15 minutter!

Andre ganger kommer det varsel om trafikkuhell noen kilometer lengre fremme på den strekningen man kjører, så det kan oppstå forsinkelser. Pussig – merket overhodet ikke noe til noen hindringer, og så heller ikke noe som lignet på et skadested – alt var med andre ord ryddet og ordnet opp lenge før man passerte stedet.

Skal denne typen meldinger ha noen fornuftig hensikt, må de formidles STRAKS, og uten forsinkelser. Poenget med en slik varsling må jo være at trafikanter i tide får sjansen til å velge en annen rute, noe for øvrig mange navigasjonssystemer er langt mer behjelpelige med, og mer presise.

Når vi snakker om trafikkmeldinger, kan jeg ikke la være å komme inn på informasjonstavlene som bl.a. henger over E18 vestfra inn mot Oslo.

En morgen for kort tid siden var jeg på vei mot Oslo, og informasjonstavlen like før Sandvika Storsenter meldte klokka 08.02 om en kjøretid til Oslo V (dit jeg skulle) på 26 minutter. Jeg var fremme ved Aker Brygge etter 48 minutter, så heller ikke her ser presisjonsnivået ut til å være mye å skryte av?

Jeg anbefaler å se til utlandet – kanskje er det litt å lære om dette i for eksempel Tyskland eller Frankrike? Tyskerne er eksperter på området – og oppdateringene kommer ofte og med høy presisjon.

Og ja, jeg vet at det er en viss forskjell på tysk og norsk trafikk, både i mengde og tempo. Men nettopp med våre langt mer beskjedne og oversiktlige forhold burde det vel også være enkelt å få en god informasjonstjeneste til å fungere???

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com