Uoppmerksomhet kan koste dyrt!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Trafikkbilde E18 kopi

Skremmende informasjon fra Statens vegvesen forteller at hver femte bilist innrømmer å ha kommet over i motgående kjørefelt! Men dette gjelder selvsagt ikke DEG! Du tar aldri imot en mobiltelefonsamtale på frihånd mens du kjører. Og du ringer i alle fall ikke ut fra håndholdt telefon; langt mindre skriver og sender sms?

Du er sikkert heller ikke en av dem som bare MÅ HA en velfylt kaffekopp på dashbordet, selv om turen er aldri så kort, eller som spiser med den ene hånden, og veksler på ratt og brusflaske med den andre?

Kort sagt – det er naturligvis alle de andre dette gjelder; alle de som kjører hardnakket til de – bokstavelig talt – sovner, eller av andre årsaker mister kontrollen over bilen…

Det gjør ikke tallene fra vegvesenet det spøtt morsommere at man tror mørketallene er langt høyere. Derimot setter dette fokus på et problem som er årsak til mange alvorlige ulykker: Oppmerksomhetssvikt og distraksjon.

 

Du blir sikkert ikke overrasket over at mobilbruk og tretthet ansees som verstingene i klassen, fulgt av fomling etter ting i bil eller veske, lesing av avis(!) og adressetasting på GPS.

Hos de yngste får sminking og dårlig tid for føreren det meste av skylden, mens eldre bilførere (50+) i større grad peker på avislesning og veps eller fluer i bilen.

Ulykkesanalyserapporter fra Statens vegvesen viser at så mye som 20 prosent av dødsulykkene i trafikken skyldes distraksjon. Å miste fokus bare et lite øyeblikk kan med andre ord få katastrofale følger.

Derfor: Når du kjører bil, så gjør nettopp dét! I dagens trafikk kreves det udelt fokus om man skal unngå uhell i det lange løp.

Ringe håndholdt kan du gjøre når du kommer frem, og kaffen kan du sikkert også vente med til neste stopp…

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com