Vær obs på biler uten baklys!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Baklys

I tider med større fokus på trafikksikkerhet enn noen gang før, opplever vi det litt paradoksale at en hel del bilmodeller ikke lenger har baklysene koblet til kjørelyset! I en tunnel, for eksempel, er disse bakendene svarte som natten på litt avstand. Dermed skal det ikke store uoppmerksomheten til før uhellet kan være ute!

Det er for meg en litt merkelig logikk i at kjørelys bare skal være påbudt foran. Forskjellen på synlighet også bakfra med og uten tente baklys er – bokstavelig talt – som natt og dag. Jeg har selv stadig sett dette fenomenet i tunneler (og dem har vi jo noen av i Norge!), og ser godt hvorfor mange reagerer på dette. Biler uten baklys i mørke tunneler er mer og mindre usynlige til man er ganske nært, og dette fremmer i hvert fall ikke sikkerheten!

Heldigvis er det enkelt å gjøre noe med dette: Har man bil der baklysene ikke er koblet til kjørelyset, så er det ikke vanskeligere enn å slå på bilens hovedlys, så er også baklysene tent!

Så får vi bare håpe at relevante bestemmelser snarest mulig tilpasses virkeligheten i norsk trafikk på en noe bedre måte!

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com