Valg av bil: Godt lys er noe av det viktigste

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn
2016 Opel Astra Sports Tourer
2016 Opel Astra Sports Tourer

De av oss som har nådd kategorien ”godt voksne” har, i varierende grad, merket hvordan synet svekkes med årene. Ikke minst er forskjellen ved mørkekjøring merkbar. I yngre år var det mange ganger slik at man foretrakk å kjøre om natten – mindre trafikk, mindre stress – og man så jo som en falk uansett!

Slik er det ikke lenger, og derfor har det for min del blitt slik at godt hovedlys er noe av det første jeg ser etter ved bytte av bil. Heldigvis har moderne biler gjennomgående bra lysutstyr, og aller mest imponerende er fjernlysautomatikken som sørger for at man kan kjøre med fjernlyset på hele tiden – systemet ”masker ut” forankjørende bil, slik at denne ikke sjeneres.

S-MAXAdaptiveLEDheadlightswithGlare-Freetechnology

Samtidig har man god sikt langt forover på begge sider av bilen foran. Fantastisk imponerende system, og det fungerer som en drøm på de bilene jeg har prøvd med slikt lyssystem, som med denne Ford S-Max, eller, for den saks skyld, husets egen 2014-modell Golf.

Mange tilbyr denne løsningen i dag, også ”folkelige” merker som Ford, Volkswagen, Opel, Peugeot og mange flere.

Med svekket mørkesyn stiger kravene til lysstyrke, og min tommelfingerregel er at jeg setter bi-xenon hovedlys som et minimumskrav ved valg av ny bil, gjerne full-LED – eller enda bedre.

Dersom slikt lys ikke er standard på den aktuelle modellen, er det uansett det første jeg velger av ekstrautstyr.

Og det er jo her som med så mye annet – man får det man betaler for. Dermed er det sagt at på premium merker som Mercedes, Audi og BMW er også lysutrustningen av premium utførelse. Det fine er likevel at man i dag også får glimrende lys-løsninger i en rekke rimeligere merker og modeller.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com